Covid 19 möjligheter

Av - Nicklas Jönsson -
Nicklas ”6-0” Jönsson va namnet, med en alldeles för kort fotbollskarriär i OPE IF och Hammarby IF i slutet på 80- och början på 90-talet. Så har jag efter 25 år som entreprenör och digitaliserings expert i näringslivet, åter engagerat mig i Svensk Fotboll. Från 2020 även som ungdomstränare och ordförande i en egen liten förening vid namn MAJ FC. För att ge några duktiga och väldigt ambitiösa Pojkar 07 från främst Tegelhagens Skola i Sollentuna, bästa möjliga förutsättningar, nära hemma. Att spela vacker fotboll var dag. 

Covid 19 är ett jäkla elände, men entreprenör som jag är så ser jag alltid framåt och söker hitta möjligheter. 
 

En fantastisk möjlighet för Svensk Fotboll just nu vore att ställa om säsongen till höst-vår som övriga Europa och synka våra transferfönster. Säsongen 2020 är ändå ”förstörd”, se därför till att säsongen 2020/2021 och framåt kan bli oerhört mkt bättre för Svensk Fotboll genom att anpassa oss bättre till den Europeiska och för övrigt allt mer globala Fotbollsmarknaden. 

Fördelarna är givetvis främst ekonomiska
anpassningen till de större europeiska ligorna och deras transferfönster
vi kan konkurrera bättre i de europeiska cuperna
Inga säsongs störningar vartannat år då det spelas EM och VM 

Bästa SvFF. Ta snabbt fram eller damma av och uppdatera tidigare lagda förslag för att återigen starta fotbollssäsongen i Sverige i Augusti och avsluta den i Maj. Med ett lite längre 6-7v Jul- och vinteruppehåll och transferfönster i Dec/Jan.  Samtidigt som det ger en rehab period för spelare, innan säsongen ska avgöras under våren. Semester sen i Juni då det ändå är EM/VM vartannat år. Samt därefter 5-6 veckors försäsong i Juli /Aug inför säsongsstarten. Samtidigt som det är ett längre transfer fönster i Juni - Aug, anpassat till de större europeiska ligorna som i framtiden kommer köpa allt fler av våra bästa svenska fotbollsspelare. Att ta det ett steg till, som de sydamerikanska ligorna och ha ett höst och vår mästerskap, samt en superfinal ifall det är skilda vinnare av dom resp säsongerna lockar visserligen också. För framtiden ligger definitivt i att spela fler viktiga och avgörande matcher, vilket attraherar mer publik och större intresse vilket ”automatiskt” också medför större intäkter. 

Sen är det självklart så att i stora delar av Sverige, så är det väldigt svårt att spela Fotboll i Dec - Mars. Men vi kommer ändå behöva se till att det blir uppvärmt hybdrid- och konstgräs samt större fotbollshallar i allt fler delar av Sverige. För ska vi hänga med i utvecklingen, så behöver vi kunna spela fotboll året runt i hela Sverige. 

Kom igen Fotbolls Sverige, låt oss vända den här eländiga situationen till något positivt nu! 

/Nicklas Jönsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln