Profilen vill lira vidare – hoppas han får göra det också

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Hockeysäsongen tog slut alldeles för tidigt. Vi blev blåsta på slutspelet på grund av coronavirusets framfart och att det inte blev något SM-slutspel överhuvudtaget den här säsongen svider. Delvis för att inget SM-guld fick delas ut, men också för att vissa profiler och lirare riskerar att få lägga skridskorna på hyllan ut att avsluta karriären på isen. Det vill man ju inte att det ska ske, varje stor lirare som får en profilstämpel borde få avsluta säsongen där den börjar och därför blev jag riktigt glad när jag nåddes av nyheten att Dick Axelsson är beredd att köra på en säsong till.
 

Etiketter: johan videll

Nu hoppas jag bara att arbetsgivaren Djurgården Hockey ger honom den chansen.

Citat från Dick Axelsson i en intervju med Dagens Nyheter nyligen:
”– Ofta är det i slutspelet som kroppen tar mest stryk, men i och med att det inte blev något slutspel i år känner jag mig riktigt fräsch. Jag är väldigt sugen på att köra en säsong till.”

Som sagt, något slutspel fick vi inte se den här säsongen och det svider. Inte bara hos mig som supporter, utan även hos spelarna som kämpat hela säsongen för det här. När det roliga skulle ta fart, då tog det slut.
Blytungt såklart, men ack så nödvändigt med tanke på hur det ser ut idag.

Vi har ingen som helst sport att tala om just nu och att travet fortsätter är naturligtvis kul för den travintresserade, men för oss som gillar fotboll, hockey och handboll är det desto dystrare.

Ryssland har precis som Sverige och NHL blåst av allt spel. Det gör att Staffan Kronwall bestämde sig för att lägga skridskorna på hyllan. Som djurgårdare är det ett dystert besked. Man hade ju gärna sett honom i DIF en sista gång och att han fått en hyllning som han förtjänar, men så vekar det tyvärr inte bli.

Därför hoppas jag extra mycket på att Djurgården Hockey gör det bästa de kan av Dick Axelssons framtida tjänster som spelare i föreningen.

Dick har visat ett stort DIF-hjärta och vi fans älskar att se honom i vårt lag.
Vi är naturligtvis väl medvetna om att det finns supportrar till övriga klubbar som inte är lika förtjusta i den här typen av lirare, men det är något som gör hela situationen väldigt mycket roligare.

Dick Axelsson har hunnit bli 32 år gammal, men är det någon ålder på en hockeyspelare nu för tiden?
Nej, jag tycker inte det. Det vi fick se av ”Dicken” i årets upplaga av Djurgården var en fröjd att se och jag hoppas verkligen att vi får se mer av den varan när hockeyn äntligen är tillbaka i vår vardag igen.

Ett korttidskontrakt då som den här säsongen borde vara ett klockrent avtal för båda parterna.
Håll tummarna!

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln