Får man vara positiv?Av- Rickard Johansson -
Mitt namn är Rickard Johansson och jag är en fotbollsnörd som har förmånen att jobba med fotboll som huvudtränare för IF Sylvias division 1-lag och inom IFK Norrköpings organisation.  

Precis allt handlar om Corona, eller jag gillar inte ens att skriva Corona för Corona låter alldeles för snällt mot det här viruset från Mordor. Covid-19 låter mer taget som ur en film och det är så känslan är, detta är något man ser i filmer, att alla snart ska bli zombies och att jorden är på väg att gå under men nu väntar alla på den där hjälten, en Brad Pitt, en Will Smith, eller vem som helst som gör så att denna verkliga film får ett lyckligt slut. Finns det någon hjälte där ute?
 

Etiketter: rickard johansson

Det finns ingen fotboll att titta på, inga tävlingsmatcher, inget division 1,  inget stryktips med pling i rutan, inget EM, inget Champions League och snart inget OS. Det ser väldigt mörkt ut men därför ställer jag mig själv frågan, får man vara positiv?

Det finns människor som kan se ljust och positivt även i de mörkaste av stunder, jag kan inte påstå att jag är en av dessa alltid men under denna stund ska jag  klä på mig positivismens ansikte  och se något positivt med allt detta.

Lag som haft en skadefylld och tuff försäsong får tid att läka och spela ihop sig. Det var säkert en del lag som var väldigt stressade över att det svenska seriespelet snart skulle dra igång, mycket skador, tunga förluster under försäsongen och allmänt strul kring trupperna. Denna tid som man får extra ger större utrymme för att faktiskt förbättra sig och vara än mer redo för seriespel, de skadade spelarna får tid att träna sig i form.

Fansen får en ännu större förståelse vad klubben och fotbollen faktiskt betyder för en själv, hur mycket man saknar den när det är borta. Den känslan ska man bära med sig när fotbollen kommer igång igen.

Alla spelare på de lägre nivåerna, vilken gyllene chans för spelare i division 1 och division 2 och i elitettan. Man kan anta att de flesta föreningarna både i Europa och i Sverige inte kommer kunna lägga dyra övergångspengar på spelare. Den ekonomiska krisen lär vara total när viruset börjar släppa på sitt stenhårda grepp. Det kommer vara positivt för många spelare på nivåerna under elitnivå.

De europeiska klubbarna kan inte värva för dyrt, de svenska klubbarna kan inte sälja vilket gör att intäkterna minskar, sponsorerna får det tuffare att sponsra vilket gör att beloppen minskar. Det betyder att de svenska lagen i Superettan och Allsvenskan och Damallsvenskan måste titta först i sitt egna led, men sedan måste de leta billiga fynd, blickarna kommer riktas än mer på division 1 och elitettan. Där finns det bra spelare och tränare och där är kostnaderna fortfarande låga. Även om säsongen är kort, se till att ta till vara på varje match, varje träningsmatch, man vet aldrig vem som är där och tittar. Vägen till elitnivå kommer nog inte vara så här kort när Covid-19  släpper av och istället blir början på ett nytt kapitel i historieböckerna.

Ett tätare spelschema kommer gynna de lagen som har breda trupper, det kommer gynna lag som också har en vana i att rotera, det kommer vara positivt för unga spelare, lag som kanske inte har så breda trupper tvingas istället slänga in ännu yngre spelare på djupt vatten, vem vet, någon kan få sitt stora genombrott för att Corona-viruset tvingar fram det?

Så mitt svar är, ja, man får vara positiv.

/Rickard Johansson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln