Klasen är en profil!

Av - Johan Viell -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Jag lider av stor sportabstinens för tillfället. Precis som jag skrev i min senaste text så är Coronoaviruset allt jämt ett elände. Vi har fortfarande inga fullsmäckade sporthelger att se fram emot och det står klart att fotbolls-EM och hockey-VM får flytta på sig, vilket känns trist såklart, men något som däremot är kul är silly season och där är vi igång i allra högsta grad, åtminstone från ishockeyns värld.
 

Etiketter: johan videll

Luleå Hockey gick starkast av samtliga 14 SHL-lag den gångna säsongen. Norrbottningarna slutade på första platsen i grundtabellen och blev således bäst i Sverige den gångna säsongen. Det får man väl ändå påstå då slutspelet ställdes in då inget annat lag fick chansen att utmana dem om guldet.

Dessvärre för Luleå blev det inget guldtecken.
Utan finalmatcher kan inget guld delas ut, så enkelt är det.
Men det gör inte Luleå sämre till nästa säsong, utan snarare tvärtom.

Flertalet av SHL-klubbarna är i full gång med att planera inför nästa säsong, men det är en mycket lurig tid att göra det i. Att Sverige står i princip stilla ställer natrurligvis till det för många lag och föreningar. Här är det flera sponsorer som tar stryk och frågan är hur det påverkar elitklubbarna för att inte tala om mindre föreningar?

Det är ett elände, men det vet ni säkert vid det här laget.
Något som glädjer är dock silly season.

Luleå presenterade tre nya spelare så sent som igår.
In kommer Eddie Larsson från Linköping, Victor Berglund från Modo och sist men inte minst Linus Klasen från HC Lugano i Schweiz.

Att Klasen väljer att vända "hem till Luleå" känns bra. Stockholmaren från början har hunnit bli 34 år gammal och senast han representerade Luleå var säsongen 2013/14 och då stod han för imponerande 57 poäng på 54 matcher i Luleå-tröjan. Den gångna säsongen noterades han för 34 pinnar på 46 matcher i NLA, vilket inte är riktigt samma poängsntit, men för er som inte har stenkoll på den här gubben så rekommenderar jag varmt att ni söker på honom på sociala medier som exempelvis YouTube.

Klasen är en profil i SHL och en gubbe som är värd entrépengen när han är på spelhumör och vetskapen om att han kommer finnas i SHL kommande säsong gör att hockeysuget växer ytterligare och Luleås gulddrömmar lever vidare.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln