Säsongens lag i Premier League


Av - Fredrik Finnebråth -
Fotbollsälskare sedan barnsben. Född på Hammarö, bosatt i Sunne. Skriver mycket och gärna, både i mitt jobb som journalist och hemifrån. Är svag för långsamma och spelskickliga innermittfältare som aldrig skjuter. Arsenalfan.

Det kan mycket väl vara så att säsongens sista match i Premier League har spelats, därför har jag tagit ut det bästa laget i mina ögon. Kommentera gärna om ni tycker jag har missat någon eller om ni, mot förmodan, håller med mig i allt. Jag ställer upp med en Klopp-liknande 4-3-3-formation.

Etiketter: fredrik finnebråth

Målvakt: Nick Pope
Mycket snack om Dean Henderson (med all rätt) som gör en kanonsäsong med sitt Sheffield United, men jag tycker att Nick Pope har hamnat lite i skymundan. Att Burnley faktiskt är på den övre halvan har man påven i målet att tacka för. Flest hållna nollor av samtliga målvakter den här säsongen, utvecklas hela tiden och borde ha god chans att ta över som Englands förstamålvakt efter överskattade Jordan Pickford.

Högerback: Trent Alexander-Arnold
Det lättaste valet av dem alla. Superlativen räcker inte till för Liverpools egen gullegris. Mer av en forward än back, numera ligger han bakom det mesta i Liverpools anfallsspel. Vi ska inte glömma att han alltjämt bara är 21 år. Defensivt kan han bli bättre, offensivt är han inte bara seriens bästa på sin position utan även världens bästa.

Mittback: Jack O’Connell
En av alla i Sheffield United som har haft en strålande säsong. O’Connell har spelat samtliga minuter och varit så bra att många velat se honom kallas upp till det engelska landslaget. Väldigt fin vänsterfot, lugn och trygg med bollen, läser spelet bra och känns redo för större klubbar. Bud lär trilla in under sommaren på den snart 26-årige mittbacken.

Mittback: Virgil Van Dijk
Ingen säsongens lag-elva utan Van Dijk. Han behöver ingen större motivering. Även den här säsongen visar han sin klass och hur ovärderlig han är för sitt Liverpool. Världens överlägset bästa mittback och en av de bästa genom tiderna.

Vänsterback: Andrew Robertson
Det känns som att Robertson har sprungit ända sedan han lärde sig stå på benen. En spelare som han förtjänar all kredd, det kräver mycket att i match efter match hålla samma intensiva spel på sin vänsterkant. Robertson blir aldrig bekväm och kroppen verkar orka då han nästan aldrig missar en match. Också han är ovärderlig för Liverpool, inte minst i anfallsspelet. Inte lika flashig som Alexander-Arnold men stabil som få. Ligans klart bästa vänsterback.

Innermittfältare: Mateo Kovacic
Tappat lite, precis som hela Chelsea, de senaste månaderna, men jag har inte glömt hur Kovacic dominerade mittfältet under hösten. Inte den som syns mest när det kommer till mål och assist, men en motor som behöver finnas på planen för att Chelsea ska fungera. Fortsätter Kovacic att utvecklas kan det bli en box till box-spelare i världsklass.

Innermittfältare: Jordan Henderson
Fantastisk ledare som det här året fått sitt stora erkännande som spelare också. Jordan Henderson är mer än bara en kämpe, jag var en av dem som inte var så säker på det. Han är tekniskt sett inte fulländad, men det gör inget. Henderson vet sina begränsningar och tvärtom vad han ska bidra med på planen. Den här säsongen har det märkts nästan varje gång som Henderson inte har varit med på banan. Liverpool är ett bättre lag med sin kapten på planen.

Innermittfältare: Kevin De Bruyne
Han har varit ligans bästa mittfältare ett tag nu. Den här säsongen har spelgeniet varit skadefri, det är vi alla (utom motståndarna) tacksamma för. Vilken otrolig fotbollsspelare Kevin De Bruyne är. Det finns inga svagheter att peka på, han gör allt, springer, gör mål och assist i mängder. Nästan lika bra vänsterfot som höger. Den enskilt viktigaste spelaren för Manchester City.

Högerytter: Mohamed Salah
Egentligen har inte Salah gjort någon enastående säsong, men han är ändå tämligen given i det här laget. Inte alltid så effektiv, däremot ständigt ett hot för motståndarna. Bitvis lite för egoistisk, borde söka passning lite oftare, men Salah fortsätter ändå att visa sin klass - den här säsongen också.

Forward: Pierre-Emerick Aubameyang
Svåraste valet. Till skillnad från Vardy tycker jag att Aubameyang har hållit en jämnare nivå, Vardy har även gjort många straffmål. Det som imponerar mest på mig med Aubameyang är hans målgaranti. Trots att Arsenal sett sämre ut än någonsin under min livstid, och Aubameyang oftast flankerat på en vänsterkant, räddar han Arsenal gång på gång. Utan du vindsnabbe forward hade den här säsongen kunnat bli riktigt, riktigt otäck för Arsenal. Det återstår att se om de får behålla honom.

Vänsterytter: Sadio Mane
Strået vassare än Salah den här säsongen. Lite trög start men som senegalesen kom igång efter en månad. Det märks att han spelar med ett enormt självförtroende och han bidrar med både mål och assist på alla möjliga sätt. Varje säsong blir Mane bättre. Går det att bli så mycket bättre nu?

Bänken: D.Henderson, Grealish, Söyüncü, A.Traore, Vardy.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln