Jag blir så ledsen!Av - Rickard Johansson
Mitt namn är Rickard Johansson och jag är en fotbollsnörd som har förmånen att jobba med fotboll som huvudtränare för IF Sylvias division 1-lag och inom IFK Norrköpings organisation.  

Jag är trött på att läsa om Corona, jag är ledsen över att höra mina barn ställa frågor om detta eländiga virus, ledsen över att läsa om människor som bunkrar upp där hemma som att vi var mitt inne i ett världskrig, jag är trött på beslut eller inte beslut om att stänga arbetsplatser och skolor, jag är otroligt ledsen över att höra om människor som tvingas isolera sig och sitta i karantän för att hålla detta miserabelt eländiga virus borta från främst våra gamla och sjuka. 
 

Etiketter: rickard johansson

Mänskligheten behöver göra precis allt vi kan för att ta oss ur detta Coronavridna grepp som finns runt om i världen. Däremot tänds ett hopp när jag nås av nyheterna att ett vaccin håller på att testas, att Kina har börjat få bukt och kurvan över antalet smittade planar ut vilket visar att det går, att fotbolls-EM skjuts upp är kanske ingen rolig nyhet men det öppnar upp för att vi får se en Champions League-final i sommar, vi får se Liverpool lyfta deras efterlängtade titel, vi kan få dra igång vår kära och älskade allsvenska. Allt det som vi fotbollsnördar har tagit för givet, sitta i soffan och se mängder av matcher från Europas alla hörn, VM, EM, publik på matcherna, jag hoppas, när vi tar oss ur detta, att vi då inser värdet av idrotten, hur mycket man saknar den när den inte finns där, att vi inte tar det för givet utan verkligen uppskattar vad den ger oss.

Jag ser framför mig en värld som kan normaliseras men också en fotbollsvärld utan huliganer, utan läktarbråk, utan bengaler. Jag ser en fotbollsvärld i framtiden där alla har insett vad fotbollen betyder efter allt detta. När och om allt drar igång igen så älska varje match, älska ert lag, älska att motståndarna faktiskt står på andra sidan och spelar match, älska att folk får befinna sig på arenan under match, älska att motståndarnas fans sjunger ramsor om sitt egna lag. Ta inte fotbollen för givet, aldrig mer! Älska istället varje sekund av det. Vi har förhoppningsvis en ny fotbollsframtid framför oss, där ingen tar fotbollen för givet, aldrig mer. 

Idag knappade jag på Viasat och såg en match från 2012 mellan Manchester City och Queens Park Rangers där City vann ligaguldet på övertid och något som jag däremot aldrig blir trött eller ledsen över att höra, det är Glenn Strömbergs vrål. 

Ta hand om er där ute!

/Rickard Johansson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln