Coronaviruset, vilket elände

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Det är brist på fotboll i stora delar av Europa. Några få undantag finns, men de är som sagt få och något spel i toppligorna är det inte tal om så som det ser ut i dagsläget. Allt på grund av ett enda stort elände i form av Coronoaviruset.
 

Etiketter: johan videll

Premier League är pausad.
Bundesliga är pausad.
Ligue 1 är pausad.
La Liga är pausad.
Serie A är pausad.
Och här hemma i Sverige är Allsvenskan uppskjuten.

Som läget ser ut idag vet vi inte riktigt när vi får se europeisk toppfotboll igen och vi vet inte heller med säkerhet när Allsvenskan kan dra igång. Det är ett riktigt stort mörker vi befinner oss i och ju längre eländet varar desto större blir detta mörka hål.

Ligorna runt om i Europa har inte varit pausade länge, men abstinensen över välspelade fotbollsmatcher från ligorna nämnda ovan är redan alldeles för stor. Helgen som precis passerat var den första av vad som kan bli många helger utan fotboll på toppnivå.

Det är riktigt, riktigt jobbigt att vara sportintresserad just nu, men det är såklart vettigt att man har fattat detta beslut. Jag är inte dummare än att jag ser människors hälsa komma i före sporten, även om jag är en riktig sportfåne som fullkomligt älskar sport.

Oavsett hur stor min kärlek till fotboll är så vill jag att människor runt om i världen ska må bra. Jag tycker dock att det är synd att svenska ishockeyförbundet var så snabba på pucken att ta beslut i att stänga hela hockeysäsongen redan under helgen som gick. Där tycker jag att man kanske kunde haft något större tålamod och väntat ut en vecka till för att se om det börjat leta sig in något ljus i vårt just nu gigantiskt mörka hål, men det hade de inte och det kan vi tycka vad vi vill om, men det känns i alla fall i mitt tycke sorgligt.

Det var ju nu som hockeysäsongen skulle dra igång på allvar. Vissa lag skulle ge sig ut i guldjakt medan andra skulle få kämpa sig kvar i finrummet med näbbar och klor, men det blev inget med något av det. Istället avslutades samtliga ligor i förtid och lagen som gjort sämst ifrån sig i SHL får ett bonus år på sig att rätta till sina klena trupper medan ett lag som Björklöven som öste in mäktiga 121 poäng i Hockeyallsvenskan fick nöja sig med att sätta ett nytt poängrekord, men något kvaldrama blev det alltså aldrig.

Ni hör säkert hur bitter jag är och jag hoppas verkligen att ni tolkar mig på rätt sätt. Precis som tidigare nämnt så är människors hälsa det absolut viktigaste just nu, men samtidigt är jag en sportgalning som verkligen älskar sport och då känns det surt att det blivit såhär.

Jag hoppas att skiten är över så snart som möjligt så vi snart kan få njuta av åtminstone fotbollen igen.

Var rädda om er och tack för att ni tog er tid.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln