Totalt mörker – eller…?

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Djurgården Fotboll avslutade den sista gruppspelsmatchen på hemmagräs mot Mjällby med att förlora med siffrorna 2-1. Detta trots att blåränderna var medvetna om att seger var tvunget för att fixa avancemang efter krysset borta mot Sandviken i omgången innan. Där och då kändes det tufft, men nu försöker man se till vad som komma skall och mörkret man såg framför sig efter fadäsen i Svenska Cupen blir nu till optimism inför stundande säsong där vi går för att försvara guldet samtidigt som vi vill spela till oss en Champions League-resa som ger klirr i kassan.
 

Etiketter: johan videll

Det svaga resultatet i Svenska Cupen gör att Djurgården nu kan lägga fullt fokus på seriespel kombinerat med Champions League-kval. Men att ändå inte fixa avancemang från gruppspelet tycker jag personligen man kan kalla för fiasko.

Det började bra med uddamålsseger mot Dalkurd i cup-premiären. Därefter väntade Sandviken borta och även då trodde jag på seger, men det blev bara oavgjort efter först en sen reducering med tio minuter kvar av ordinarie speltid och bara sju minuter senare var det kvitterat och därefter blev det inga fler mål. Djurgården hade då ledning med 2-0 i paus, men man orkade helt enkelt inte hålla ledningen.

Med det resultatet i ryggen inför den tredje och sista omgången mot Mjällby hemma i huvudstaden var man väl medvetna om förutsättningarna. För att fixa avancemang krävdes det tre poäng, men det blev noll. Återigen var det Djurgården som inledde piggast, men återigen tappade man sin ledning och det blev helt enkelt cup-fiasko.

Fyra poäng på tre matcher mot lag som Dalkurd, Sandviken och Mjällby är inte bra nog för ett lag som snart kliver in i Allsvenskan 2020 som regerande mästare. Jag både hoppas och tror att vi får se ett bra mycket vassare Djurgården så fort seriespelet drar igång för det är illa tvunget, annars kan det bli en riktigt tråkig säsong ganska fort.

Uttåget ur cupen känns naturligtvis tungt, speciellt för mig som sympatiserar med dessa blåränder. Nu ett par dagar efter smällen försöker man se positivt på framtiden och det jag kommer fram till är att Djurgården nu kan lägga mer tid och kraft på kommande Champions League-kval kombinerat med en allsvensk toppstrid.

Löser de toppstrid ihop med ett lyckat Champions League-kval så är cup-fiaskot glömt och förlåtet, det kan jag lova.
Blir det däremot fiasko även i dessa tävlingar, ja då känns det såklart blytungt, men det tar vi en annan gång.

Allsvenskan är snart här och det känns hur bra som helst!

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln