Kan Wolves gå hela vägen till CL?


Av - Fredrik Finnebråth -
Fotbollsälskare sedan barnsben. Född på Hammarö, bosatt i Sunne. Skriver mycket och gärna, både i mitt jobb som journalist och hemifrån. Är svag för långsamma och spelskickliga innermittfältare som aldrig skjuter. Arsenalfan.

Nästan varje topplag i Premier League är inne i en lite tyngre tid, till och med Liverpool kommer från förlust. Men lagen bakom, som slåss om en Champions League-plats, imponerar sannerligen inte. Ett lag som däremot verkar ha hittat sin form lagom till slutspurten, är storsatsande Wolverhampton. Jag tror att det kan räcka hela vägen till topp fyra.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Faktum är ju att det nu räcker att bli topp fem för att nå CL, eftersom Man City stängs av två är från Champions League-fotboll. De överklagar förvisso, men nästa säsong lär de inte finnas med.

Lagen som slåss om tre CL-platser bakom Liverpool är dessa, i poängordning: Leicester, Chelsea, Man United, Wolves, Tottenham, Sheffield United och Arsenal. Ovanför Arsenal finns faktiskt Burnley men de räknar jag inte med.

Jämför man lagen som jag tror att det står mellan så är Wolves onekligen det mest formstarka, stärkta av senaste bortasegern över Spurs. De har återfått en nyckelspelare som Jota och forsar fram längs kanten med ytterbacken Doherty och ligans snabbaste spelare (Adama Traore) och en av ligans mest underskattade, Raul Jimenez, gör alltid mål (känns det som). Även defensivt har det känts mer stabilt sedan årskiftet och Wolves har gått att känna igen efter en medioker höst.

Konkurrenterna, främst Leicester, Tottenham och Chelsea, känns svalare än på länge, Man United börjar växla upp lite men blandar och ger alldeles för mycket, Sheffield United har för dålig trupp och är nöjda om de slutar på övre halvan och Arsenal får ses som en outsider, som verkligen vill ta en CL-plats, men de är många poäng efter och imponerar inte - heller.

Wolves har en superchans att ta en Champions League-plats, främst för att konkurrenterna är så oerhört svaga i fjol. Än så länge gör Wolves ingen märkvärdig säsong spel- och poängmässigt, ändå kan de göra sin bästa säsong på år och dagar. Bara sämre målskillnad är anledningen till att Wolves inte innehar femteplatsen just nu. Tittar man på spelschemat så har de det enklaste spelschemat av alla konkurrerande lag, skulle jag vilja påstå.

Jag hoppas att Wolves tar en av CL-platserna, dels för att det skulle innebära ett en av klubbens stora målsättningar när man påbörjade sin stora satsning för några år sedan, skulle klaras av, dels för att det skulle vara bra för ligan, då det skulle ge Wolves ännu större muskler. Detta är inget lag som i så fall bara skulle dansa i Europa i en säsong, detta är ett lag som planerat för Champions League. De skulle komma redo.

Ligan är avgjord sedan länge men jag ser fram emot att se en, på många sätt, unik CL-strid. När var det senast så många lag inblandat i en strid om Europaplatser? Det finns även chans för ett lag som Everton att ta en topp fyra-plats. Allt handlar om vilka lag som prickar in formen när det behövs som mest. Just nu känns det nästan omöjligt att sia, men jag tror att Wolves är ett av de lagen som har störst chans. Tar man chansen?

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln