En händelserik fotbollsvecka

Av - Christian Stolpe -
Christian Stolpe, Älvsjöbo med en stor passion för fotboll där hjärtat klappar extra hårt för AIK och Liverpool. Tränade Älvsjö AIK,s F04 lag från fotbollsskolan till F15 där tjejerna gav mig åtta otroligt roliga och lärorika år. Har fått en möjlighet att förlänga denna fantastiska hobby ytterligare några år då jag kommer att träna Aspudden Tellus F17 lag under säsongen 2020. Mitt fotbollsintresse är brett och jag kommer skriva om allt från europeisk toppfotboll till Sanktan.Efter en händelserik fotbollsvecka finns det mycket att reflektera över och min tanke var ju från början att kommentera veckans andra halvan av 8-delarna i Champions League men Liverpools bottennapp mot Watford är något jag inte kan släppa sådär utan vidare.
 

Etiketter: christian stolpe

Faktum är att Liverpool inte sett speciellt bra ut den senaste tiden utan det känns som det varit mer individuell skicklighet som räddat laget. Redan i matchen mot Norwich kändes laget lite energilöst även om statistiken med 64% i bollinnehav och 17 avslut varav 6 på mål inte direkt stärker den bilden av deras insats.

Att matchen borta mot Atletico Madrid skulle bli en tight historia var ju ingen överraskning men att laget inte lyckas få till ett enda avslut på mål på hela matchen efter ett massivt bollinnehav är häpnadsväckande. Liverpools ytterbackar fortsätter att göra det bra offensivt men deras defensiva insatser den senaste tiden har lämnat en del att önska, att det offensiva maskineriet börjar hacka är ju en sak men att den att den så solida försvarsmuren börjar visa på sprickor är mer oroväckande. Även i gårdagens match mot Watford gjorde Liverpools ytterbackar och kanske framförallt Alexander Trent Arnold en svag defensiv insats och tillsammans med en rejält vilsen Lovren var Liverpools högerkant en säkerhetsrisk genom hela matchen. Återigen var bollinnehavet massivt med 71% men att Watford fick iväg dubbelt så många avslut (14) som Liverpool lyckades få till är ytterligare en symptom på att allt inte är frid och fröjd i Liverpoollägret. Detta innebar dessutom att Liverpool på sina 2 senaste matcher fått iväg totalt 15 avslut och endast träffat målet 1 gång något som borde oroa Klopp & Co inför framförallt kommande Champions Leaguematch mot en ramstark Atletico defensiv.

För drygt ett år sedan tappade Liverpool greppet om ligatiteln då man spelade oavgjort i 4 av 6 ligamatcher i februari men att gårdagens förlust och den senare tidens svaga spel skulle kosta dom ligatiteln i år känns inte som ett alternativ med tanke på deras stora poängförsprång. Så kanske blir det tvärtom i år där man äntligen vinner ligan men får lämna ifrån sig Europatiteln, något som jag tror många Liverpoolsupportrar tycker är ett ok byte.

Lite Champions League måste det ändå bli…

Chelsea-Bayern Munchen 0-3. Bayern tog ett rejält kliv mot kvartsfinalen efter starka 0-3 borta mot ett för dagen ovanligt virrigt och svagt Chelsea. Något värt att notera är att Fhilippe Coutinho fick knappa halvtimmen spel vid ställningen 0-2 och såg märkligt ensam och malplacerad ut. Coutinho är en skugga av den spelaren han var när han lämnade Liverpool och det känns som han inte heller i Bayern hittat sin plats på planen och kanske inte heller på sidan av den. När Bayernspelarna tackade sin publik efter matchen stod Coutinho lite snett bakom vid sidan av de andra och såg märkbart sorgsen ut, frågan är om inte Coutinho skulle må bra av att svälja stoltheten och börja om i ett hyfsat Holländskt eller franskt lag för att hitta tillbaks till glädjen med sin fotboll. Som det ser ut nu så har han allt annat än kul både på och vid sidan av planen.

Lyon-Juventus 1-0. Vidare så tror jag att Juventus tar sig vidare trots förlust med 1-0 borta men detta ordnar man definitivt hemma i Turin den 17 mars.

Napoli-Barcelona 1-1. I mötet mellan Napoli och Barcelona är det fördel Barca efter att Antoine Griezmann kvitterat Napolis ledning i den 57 minuten. Jag tror att det målet kommer vara oerhört viktigt och gynna Barcelona som i lugn och ro kan göra sin egen match och därmed gå vidare till kvarten ganska bekvämt.

Real Madrid-Manchester City 1-2. Det blev en på flera sätt tung förlust hemma på Bernabéu för Los Blancos då man på 8 minuter tappar inte bara ledningen utan också sin lagkapten och försvarsgeneral Sergio Ramos efter en frilägesutvisning. Att Real skall vända på det här känns osannolikt men någonstans så har jag en känsla av att om det är något lag som kan resa sig från detta så är det Real Madrid vars högstanivå är enorm.

/Christian Stolpe

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln