Dags för 8-delsfinaler i Champions League.

Av - Christian Stolpe -
Christian Stolpe, Älvsjöbo med en stor passion för fotboll där hjärtat klappar extra hårt för AIK och Liverpool. Tränade Älvsjö AIK,s F04 lag från fotbollsskolan till F15 där tjejerna gav mig åtta otroligt roliga och lärorika år. Har fått en möjlighet att förlänga denna fantastiska hobby ytterligare några år då jag kommer att träna Aspudden Tellus F17 lag under säsongen 2020. Mitt fotbollsintresse är brett och jag kommer skriva om allt från europeisk toppfotboll till Sanktan.Atalanta-Valencia. 16 lag återstår i årets turnering och Italienska Atalanta fortsätter att överraska efter en blytung hemmaseger med hela 4-1 mot Valencia där stundtals allt gick Italienarnas väg. Med tanke på hur matchen såg ut och det faktum att Atalanta är toppfotbollens klart svajigaste lag för närvarande så ser jag faktiskt hyfsade chanser för Valencia att åtminstone få till lite nerv i mötet på Mestalla den 10 mars.
 

Etiketter: christian stolpe

Jag tror ändå att Atalanta klarar trycket och går till en historisk kvartsfinal.

Atletico Madrid-Liverpool. Att Liverpool skulle få det tufft i Madrid var ju rätt klart på förhand och inte blev uppgiften lättare efter att man efter en hörna släppt in ett slumpmål redan i den 4 minuten. Att Atletico därmed fått matchen dit dom ville och att man under resterande 85 minuter föll djupt och försvarade sig var ingen överraskning men faktum är att trots ett bollinnehav på 73% så är det Atletico som ligger närmare ett andra mål och Liverpool lyckas inte få till ett enda avslut på mål, undrar när det hände senast.

Att Liverpool skall gå mållösa genom två matcher förefaller högst osannolikt så jag tror att man vänder detta på Anfield även om det kommer bli oerhört tufft.

Dortmund-PSG. Sagan om Erling Håland bara fortsätter och i mötet mot PSG var han återigen i rampljuset efter två nya fullträffar under den andra halvleken. Om det första målet visade vilken fantastisk tajming han har så var det andra ett powermål där han med vänster trycker upp bollen i nättaket från straffområdeslinjen, vilka enorma kvaliteter denna 19 åring besitter och det skall bli oerhört intressant att få följa honom de närmsta åren. 

Att Dortmund vinner matchen efter Hålands fullträffar kommer tyvärr inte räcka utan PSG reder ut detta hemma och går till ytterligare en kvartsfinal.

Tottenham-Leipzig. Att Tottenham inte mår bra för närvarande syns tydligt och det kan ju inte bli bättre när man har en coach som sågar sin bänk totalt efter förlusten hemma mot tyska Leipzig. I intervjun efter match pekar Mourinho på att Leipzig har flera klass spelare (bla Forsberg) att byta in medans han själv inte har någonting visar ju att det för stunden inte direkt råder någon större harmoni i Tottenham. Att sedan Tottenhams trupp uppenbarligen är alldeles för tunn är ju tydligt i och med dagens skadeläge men att Harry Kane och Heung Min Son betyder så oerhört mycket är inte smickrande för ett lag som för cirka 15 månader sedan spelade Champion League final.

Tottenham kan säkert ge Leipzig en match trots bortaplan men jag tror ändå att tyskarna drar det längsta stråt och tar sig vidare till kvartsfinalen.

Imorgon och på onsdag fortsätter 8-delarna med Chelsea- Bayern, Napoli-Barcelona, Lyon-Juventus och Real Madrid-Manchester City. För mig så lockar framförallt Real mot City som känns oerhört öppet samtidigt som jag är lite nyfiken hur Chelsea kommer ta sig an Bayern hemma på Stamford Bridge.

Ha en bra fotbollsvecka.

/Christian Stolpe  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln