Blir dyrt att leka ”soffcoach”

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

I förra veckan blev det klart att Viasat behåller rättigheterna av Premier League hela vägen fram till 2028. Det är alltså ett långtidskontrakt skrivet och klart och koncernen bakom kanalerna gick ut i ett pressmeddelande och sa att de var glada och nöjda med det nya avtalet.
 

Etiketter: johan videll

Är vi nöjda, vi som bevakar all fantastisk sportunderhållning som världen har att erbjuda?
Det tvivlar jag på.

Viasat har alltså Premier League, den gillar jag.
Dplay har Allsvenskan, den gillar jag.
CMore har SHL och Hockeyallsvenskan, dem gillar jag.
Serie A och La Liga har CMore en säsong till utöver den som pågår, sen vet vi inte var de hamnar, men de ligorna gillar jag också.

Sen har vi ju NHL som såklart är lite småkul att kika på emellanåt och det ser vi ju också hos Viasat, så för den som gillar världens bästa(?) fotboll och världens bästa(!) hockey är Viasat ett givet kanalval, men för den som är allätare blir det desto klurigare.

Personligen vill jag påstå mig vara allätare. Ni som känner mig innan min debut här på VILIRARE vet kanske redan om mitt alias på sociala medier, men för er som inte känner mig så går jag under smeknamnet ”Soffcoachen”.

Jag är en allätare inom hockey och fotboll och jag är även svag för handboll.
Med ett brett sportintresse förstår ni att det kommer skena iväg prismässigt om man ska ha möjlighet att bevaka de sporter man brinner för. Det är ju inte så ovanligt att man har tycke för både en och två ligor, eller fler…

Ska man bevaka dessa sporter eller de specifika ligor man brinner som mest för, så får man alltså lösa ett ganska fett tv-abonnemang och det kostar ju inte gratis precis. Jag tänker på alla kids där ute som så gärna vill se sina idoler prestera vecka efter vecka, men vars föräldrar kanske inte har möjlighet att fixa abonnemang för detta.

I en drömvärld hade det varit bra om ett och samma ställe hade samtliga rättigheter, men så fungerar det ju såklart inte.
Jag hoppas dock att fler ligor kan samlas under samma kanal så kidsen får en ärlig chans att följa sina idoler. De ska ha rätt att leka ”soffcoach” precis som jag, för det heter ju se och lär, eller hur?

Grattis till Viasat också, och till oss tittare.
De som bevakar Premier League gör i mina ögon ett kanonjobb och det ska bli riktigt kul att se vad de kan göra av bevakningen på sikt. Med rättigheterna säkrade för hela åtta år framöver har man tid att planera och en bra plan är nyckeln till allt.

 / Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln