Varar verkligen ärlighet längst?

Av - Christian Stolpe -
Christian Stolpe, Älvsjöbo med en stor passion för fotboll där hjärtat klappar extra hårt för AIK och Liverpool. Tränade Älvsjö AIK,s F04 lag från fotbollsskolan till F15 där tjejerna gav mig åtta otroligt roliga och lärorika år. Har fått en möjlighet att förlänga denna fantastiska hobby ytterligare några år då jag kommer att träna Aspudden Tellus F17 lag under säsongen 2020. Mitt fotbollsintresse är brett och jag kommer skriva om allt från europeisk toppfotboll till Sanktan.Efter den Spanska supercupfinalen mellan Real Madrid och Atletico Madrid har det diskuterats om situationen i slutet av förlängningen då Atleticos Alvaro Morata kommer fri från halva planen och där en jagande Federico Valverde kastar sig och fäller Morata när denne närmare sig straffområdet och därmed förhindrar ett ganska troligt baklängesmål och därmed också en högst trolig finalförlust. 
 

Etiketter: christian stolpe

Att Valverde skulle få stöd från Real sidan av Madrid är ju föga förvånande men att han skulle få stöd från Atletico håll var i alla fall för mig lite anmärkningsvärt framförallt med tanke på den ibland ganska bittra rivaliteten mellan Madridlagen. ”Världens bästa taktiska frispark” och ”jag hade gjort likadant” verkar vara den vanligaste reaktionen på Valverdes kapning av Morata, han snarare hyllas än kritiseras för kapningen.

Som ungdomsledare har jag alltid ansett att en av mina uppgifter varit att se till att vi alltid agerar korrekt mot motståndare, domare och publik samt att motverka försök att tillskansa sig fördelar genom filmningar eller andra typer av fusk. Att fotboll och idrott ibland lockar fram en kanske mindre rolig sida hos oss människor är ju ingen hemlighet och att man gör och säger saker i stridens hetta är ju inte helt ovanligt. 

Och att barn gör som vuxna gör och inte som vuxna säger är ju en gammal ”sanning” och problemen med filmningar och fusk kryper allt längre ner i åldrarna så vilket ansvar har de seniorspelare som barnen ser varje vecka på TV? 

/Christian Stolpe

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln