Allsvenskan är efterlängtad 

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Allsvenskan 2020 är snart tillbaka. Premiären spelas i Örebro den 4'e april och där har ni ett datum att skriva upp i kalendern om ni inte redan har gjort det vill säga. Jag saknar Allsvenskan så i min kalender har jag antecknat detta sedan länge och så taggad som jag är på allsvensk fotboll i år var det länge sedan jag var.
 

Etiketter: johan videll

Anledningen till att det är just årets upplaga av Allsvenskan som fångar min uppmärksamhet lite extra är att laget i mitt hjärta kliver in i denna säsong som regerande mästare.

Djurgårdens IF spelade hem ett efterlängtat SM-guld i fjol och självklart hoppas man att de gör det igen, att påstå något annat vore en lögn. Även om jag ofta tar ställning för mitt lag så är jag i det här skedet av säsongen en drömmare, precis som många andra fotbollsfantaster. Oavsett vilket lag ni sympatiserar för så är det nu drömmarna om guld börjar, eller typ nu i varje fall.

Spelartrupperna är på väg att spikas. Vissa lag värvar namnstarkt, exempelvis Malmö FF som plockat in Isaac Kiese Thelin från belgiska Anderlecht. Det är en klassvärvning som heter duga det. Örebro-födde Thelin är en kanonspelare i MFF och när det inte längre finns någon Rosenberg i himmelsblått som skåningarna kan kela med kanske Thelin blir en ny kelgris?

Någon ny Rosenberg kommer han aldrig bli för även om jag inte är MFF-fan så är jag väl medveten om att det bara finns en Markus Rosenberg. Det har Malmös supportrar visat med dunder och brak på det sättet de tackade av sin favorit.

***

Nu till vad som komma skall., nämligen det att i april månad har vi allsvensk premiär!
Hur härligt är inte det? Jo, superhärligt om jag får säga det själv.

Djurgården och Örebro är först ut, där de sistnmämnda agerar hemmalag då de tär Behrn Arena som står i fokus den lördagen vi redan nu börjar längta efter.
Djurgården, mitt kära Djurgården, de kliver in i denna allsvenska som regerande mästare vilket gör att de är laget alla vill slå.

Häromdagen läste jag en intervju med Jacob Une Larsson där denne gick ut i media och spädde på min längtan. Han sa något i stil med att det ska bli häfitgt att vara laget alla jagar, laget alla vill vara, för alla vill ju ha upplevt ett SM-guld.

Det är få som får göra det, men de som gör det gör det ofta väldigt välförtjänt då det är en lång serie där inget lag går igenom hela säsongen på tur. Det krävs snarare både tur och skicklighet och det har vissa lag mer av än andra.

Vilka lag det blir i år ska bli riktigt intressant att se.
Djurgår'n är förhoppningsvis ett av dem.
Ett annat är Malmö FF.
Sen får vi se om det finns några fler som orkar hela vägen, men det gör det säkert och förhoppningsvis ett lag som ingen riktigt räknar med.
Nu ser vi framåt.
April är snart här, då händer det grejer.

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln