Stockholm tappar utövare

Av - Christian Stolpe -
Christian Stolpe, Älvsjöbo med en stor passion för fotboll där hjärtat klappar extra hårt för AIK och Liverpool. Tränade Älvsjö AIK,s F04 lag från fotbollsskolan till F15 där tjejerna gav mig åtta otroligt roliga och lärorika år. Har fått en möjlighet att förlänga denna fantastiska hobby ytterligare några år då jag kommer att träna Aspudden Tellus F17 lag under säsongen 2020. Mitt fotbollsintresse är brett och jag kommer skriva om allt från europeisk toppfotboll till Sanktan.Detta är mitt livs första krönika och jag är taggad att få kasta ut lite åsikter i ämnen som berör mig och förhoppningsvis några av Er läsare.
 

Etiketter: christian stolpe

Säsongen 2020 är fortfarande i sin linda och de flesta lag har liksom vi i Aspudden Tellus precis startat upp försäsongsträningen där det milda vädret gör att vi kan träna fler traditionella fotbollspass än normalt. Annars brukar vintrarna innebära ett evigt jagande efter tider på snö/isfria ytor där man kan bedriva någorlunda ”säker” och meningsfull verksamhet. Under mina år som tränare i Älvsjö har vi haft förmånen att ha snöröjda Älvsjö IP att tillgå men det Stockholmska vädret med köldgrader nattetid och tö dagtid har alltför ofta inneburit att planerna helt eller delvis är istäckta och skaderisken är stor. Vi har därmed fått komplettera dessa träningar med Fys i snöfria Parkeringsgarage samt att försöka boka strötider i inomhushallar runt om i Stockholm. 

Vi har tränat i Kista, Nacka, Flemingsberg och i innerstan där hallbristen i Stockholm bara blir värre för varje år då det byggs för lite hallar och där det dessutom fylls på med nya Stockholmare som i antal är i paritet med ett Västerås årligen. Och då ska vi veta att Futsal är i en uppbyggnadsfas gällande seriespel för barn och ungdomar vilket kommer försvåra bristen ytterligare de närmsta åren. För att vara rättvis så har det byggts och byggs en hel del hallar men vi är ändå hopplöst efter våra ”konkurrenter” om man tittar på hallar per invånare där Göteborg har en hall per 14 000 invånare, Malmö 15 000 och Stockholm häpnadsväckande 48 000 invånare per fullstor idrottshall. Det blir inte bättre om man tittar på ishallar där Malmö har en ishall per 35 000 och Stockholm 73 000, och tittar vi på fotbollsplaner är siffrorna liknande.

I förlängningen innebär detta att 15-16 åriga ungdomar får träningstider 21:00-22:30 i en ålder då skolan är viktigare än någonsin och där det är enklare att gå och gymma när man själv har tid och lust, och så undrar man varför föreningsidrotten i Stockholm tappar utövare i denna ålder.

/ Christian Stolpe

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln