Ingen enkel uppgift för Ljungberg

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

När Fredrik Ljungberg ersatte Unai Emery som Arsenal-tränare togs han emot med jubel. Nu jublas det inte längre och efter mötet med Manchester City i söndags buade hemmapubliken till och med ut sitt lag.
Ljungberg har ingen enkel uppgift framför sig och frågan är om han kan utfärda mirakel?
 

Etiketter: johan videll

Arsenal har inte haft någon rolig säsong så här långt. Unai Emery fick foten i slutet av november och sedan dess har Fredrik Ljungberg agerat huvudtränare i detta Arsenal.

Minns ni hur det lät när Ljungberg presenterades som Emerys ersättare? Då var det så att det fanns Arsenal-anhängare som tog emot honom med öppna armar. De trodde på mirakel, men hittills har det inte hänt sådär supermycket.
3-0-förlusten hemma mot City i helgen var bitter på många sätt. Dels för att Arsenal inte var nära på poäng, trots hemmaplan, men vad hjälpte det?

Hemmapubliken visade sitt missnöje genom att bua mot sitt eget lag.
Det var inte snyggt, men på sätt och vis har man förståelse för det som hände där och då.

Frustration och besvikelse är ingen bra kombination och när det ser ut som det gjorde i en match som är betydelsefull både i poäng och prestige så förstår jag att fansens tålamod försvinner.

Redan efter två minuter hade vi 0-1 på tavlan och med kvarten spelad stod det 0-2. Sen dröjde det fem minuter innan paus innan City gjorde 0-3 och därefter var det bara en ren transportsträcka in i mål.

Statistiken från sista 45 i toppmötet vittnar om att Arsenal vad mediokra. Tre målchanser noteras de för och noll skott på mål. Ganska anmärkningsvärt tycker jag då ställningen trots allt var 0-3…

Nu får vi se vad Arsenal kommer fram till vad gäller tränare.
Ljungberg blev en nödlösning och hittills kan väl inte påstå att det gåt så mycket bättre, men kanske är det också för att det utåt är satt som just en nödlösning?

Jag tror att klubben behöver ge besked, både för tränarens skull och inte minst för fansen.
Vet de att det är ”Freddie” som ska göra jobbet på sikt, då kanske han får det tålamod och förtroende som behövs i ett läge som detta, men är det inte han… då behöver det nå fram och helst igår.

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln