Björklöven spänner musklerna

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Det Björklöven gör just nu är att spänna muskler. Inte vilka muskler som helst, utan de som krävs för att bli ett SHL-lag till nästa säsong. Om de lyckas undrar några av er, inklusive mig själv, och får jag svara på den frågan så tror jag faktiskt att de gör det.
Så bra är Björklöven den här säsongen.
 

Etiketter: johan videll

Jag är inte bara fotbollsintresserad. Även hockey ligger mig varmt om hjärtat och då fokus på den inhemska sådana. SHL, HockeyAllsvenskan och till viss mån även Division 1 där ”mitt” Skövde huserar för tillfället. Skövde följde jag frekvent som pojk, nu som familjefar räcker tiden tyvärr inte till, vilket är synd. Jag hade gärna hängt på Billingehov och skrikit mig hes på SIK’en som laget här hemma i stan kallas, men som sagt, tiden finns inte.

Resultaten tar jag del av, och de ligor som bevakas bredare via tv-sändningar följer jag desto mer. Jag går ju trots allt under smeknamnet ”Soffcoachen” och det försöker jag leva upp till.

Nu ska vi prata HockeyAllsvenskan och Björklöven. Jag är precis som många andra hockeygalningar där ute rätt så imponerad av det Björklöven visat upp så här långt.

Umeå-laget är inte bara bra. De är bäst i serien.
64 poäng på 28 matcher ger ett snitt på 2,83 poäng per match.

Det är ett starkt facit, mycket starkt facit dessutom.

Nu är de inte ensamma om att leverera starka siffror. Även BIK Karlskoga gör det bra så här långt och därefter finner vi Timrå och Modo som precis som toppduon är med i racet om SHL-kontrakt till nästa säsong.

Personligen har jag sett en hel del av Björklöven den här säsongen och jag gillar det jag ser. ”Löven” har fått ihop ett slagkraftigt lag och med spetsvärvningar under säsongen som Fredric Weigel och nu senast Olle Liss så tror jag inte att chanserna på ett SHL-kontrakt till nästa säsong minskar utan snarare tvärtom.

Den sistnämnde har haft en tung period bakom sig. Ända sedan han lämnade IK Pantern har det blandats och gett vad gäller prestationerna, men nu är han tillbaka där äventyret tog fart, nämligen i HockeyAllsvenskan och i Björklöven kan han verkligen landa och blomma ut igen.

En annan sak man måste hylla detta Björklöven för är deras ruggigt starka defensiv. Med 28 matcher genomförda noteras de för 44 baklängesmål, vilket ger ett snitt på 1,57 insläppta mål per match.

Med en så stark defensiv så gör det inget att offensiven inte blommat ut i klass med toppkonkurrenten Karlskoga, men det är bara en tidsfråga innan även Björklöven öser in mål, tror jag.

Hur som helst så hoppas jag att detta Björklöven spelar sig hela vägen till SHL när säsongen summeras och jag hoppas att de får fart på Olle Liss igen.

Med en producerande Liss blir ”Löven” ett strå vassare än vad de redan är.

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln