Zlatan är Zlatan, låt han vara det

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Zlatan Ibrahimovic inköp i Hammarby har tagits emot med glädje och sorg runt om i landet. En del skrattar av lycka och de har givetvis ett grönvitt hjärta. De med en kärlek åt det himmelsblå hållet tycker däremot inte alls om vad som skett och till viss del är det förståeligt, men samtidigt inte.
 

Etiketter: johan videll

Zlatan är Zlatan och så måste det få vara. Den här Malmö-pågen har i mitt tycke gjort vad han kan för Malmö. Han gjorde 40 matcher i klubben mellan 1999-2001 och därefter har karriären gått som på räls, vilket siffrorna nedan stärker för den som tvivlar.

- 74 matcher i Ajax (2001-2004)
- 70 matcher i Juventus (2004-2006)
- 88 matcher i Inter (2006-2009)
- 29 matcher i Barcelona (2009-2011)
- 61 matcher i Milan (2010-2012)
- 122 matcher i PSG (2012-2016)
- 33 matcher i Manchester United (2016-2018)
- 56 matcher i LA Galaxy (2018-2019)

Det är inga dåliga klubbar och heller inga fel på leveransen. För att nämna några exempel så blev det 17 mål på 33 matcher i United, 57 mål på 88 matcher i Inter och mellan 2011-2012 stod han för 28 fullträffar i Milan på 32 matcher. Senast då, i USA? 52 mål på 56 matcher. Ni hör vilket facit va? Det är smått fantastiskt.

Sen har vi den där sidan av Zlatan som inte går hem hos alla. Den sidan där Zlatan visar att Zlatan är unik och att det han bestämmer sig för blir verklighet. När det stod klart att karriären skulle fortsätta i USA efter sejouren i Manchester United så var det många som trodde att han gjort sitt på den europeiska scenen, men nu är vi inte där än.

När detta skrivs vet vi inte vart Zlatan hamnar härnäst, men det är just nu ointressant. Vad han än tar sig för så kommer han göra ett avtryck som bara Zlatan kan och det är så det måste få vara.

Med 38 år fyllda så har han inte bara gjort gott om avtryck runt om i fotbollsvärlden. Han har också samlat på sig några smeknamn som klingar gott. Det vanligaste är "Ibra", men själv gillar jag "Ibracadabra" och det är precis vad det kan bli av Hammarby framöver.

Har Zlatan bestämt sig för att göra Hammarby till Skandinaviens bästa lag så tror jag inte att han kommer lyckas, jag vill påstå att jag vet att han kommer att lyckas.

Det retar många och det har jag full förståelse för, men det gör mig samtidigt förbannad.

Zlatan är Zlatan och alla som har följt honom sedan han lämnade Sverige för proffslivet för snart 20 år sedan borde ha koll på att det som har hänt alldeles nyss är typiskt Zlatan.

Jag tycker att han ska få göra vad han vill med sina pengar, om han nu ens lagt några pengar på det här projektet vilket känns tveksamt.

Att Malmö-fans lider köper jag, men att de vandaliserar hans hus och förstår hans staty är lågt. Zlatan är i mina ögon ingen "Judas", men det är också för att jag ser på detta med neutrala ögon samtidigt som min ställning är glasklar:

- Zlatan är Zlatan och det måste han få vara.

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln