Hoppas EM blir en fest, en blågul fest!

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Sverige kvalificerade sig för EM 2020 och sättet som de gjorde detta på imponerar. Jag tänker just nu tillbaka på segern i Bukarest och det vi fick se av blågult mot Rumänien – i Rumänien – var fint. Så fint att jag nu hoppas att nästa sommars EM-slutspel blir en fest, en blågul fest med Party-Janne i spetsen.
 

Etiketter: johan videll

Janne Andersson har fört Sverige till EM-slutspel. När vi fick vår kvalgrupp var vi många som var optimistiska och jag var utan tvekan en av oss i mängden. Nu när kvalet är gjort så kan vi optimister andas ut och konstatera att Sverige är ett lag för EM nästa sommar.
Den känslan är fantastisk.

Spelarna är också fantastiska. Som de har presterat i detta kval! Jag minns återigen tillbaka till den match som är som färskast i minnet, det vill säga den i Bukarest i fredagskväll.
Det blågult visade upp i denna tuffa bortamatch var imponerande.

Jag trodde på seger, det kan jag säga, men jag trodde inte det skulle bli så enkelt som det faktiskt ändå blev.
Nu är vi där vi är, nämligen i ett EM-slutspel som snart är här och jag längtar såklart.

Om jag som supporter ser fram emot detta så kan jag knappt föreställa mig hur mycket spelarna längtar. Nu handlar det om att hålla sig friska och krya, få speltid och leverera, för då kan EM bli en blågul fest.

Några spelare är givna, vissa har vi frågetecken för och det är precis så det ska vara i ett landslag. En lirare som jag hoppas mycket på är John Guidetti. När han gjorde matchens sista mål mot Färöarna igår blev man lycklig. Det var han värd, att få måla i landslaget. Jag hoppas att Guidetti finner självförtroendet igen och att han hittar tillbaka till den skicklige fotbollsspelaren han kan vara.

Matchen mot Färöarna gav precis vad jag hoppades att den skulle ge. Den gav Janne Andersson chansen att testa ett par spelare som han inte vågat göra tidigare i detta kval av förståeliga skäl, men igår var det dags och att han då mönstrade den elva han gjorde var helt perfekt.

Sebastian Andersson som sprutar in mål i Bundesliga fick chansen från start. Han tackade för förtroendet genom att fortsätta göra mål. En annan lirare som välförtjänt fick chansen att visa upp sig var Djurgårdens Marcus Danielson. Han spelade vackert fram Andersson till dennes mål och med de prestationer Danielson stått för med landslagströjan på så hoppas jag att han får vara med i EM-truppen så småningom.

Mycket kan, och kommer hända, innan vi är där, men det finns vissa spelare man gillar mer än andra och Danielson är utan tvekan en av dem man har lätt för att gilla.

Nog om det, nu ser vi fram emot sommarens fest och låt oss hoppas på att blågult är med och bidrar till att festen varar så länge det bara går.

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln