Början på slutet för Cristiano Ronaldo?


Av - Fredrik Finnebråth -
Fotbollsälskare sedan barnsben. Född på Hammarö, bosatt i Sunne. Skriver mycket och gärna, både i mitt jobb som journalist och hemifrån. Är svag för långsamma och spelskickliga innermittfältare som aldrig skjuter. Arsenalfan.

Två matcher i rad har Cristiano Ronaldo blivit utbytt av tränaren Sarri. Senast, mot Milan, redan i 55:e minuten. Ronaldo visade tydligt vad han tyckte om sin det beslutet genom att gå raka vägen in till omklädningsrummet, och enligt uppgifter, ha lämnat arenan och åkt hem innan matchen var slut. Är detta början på slutet för den 34-årige superstjärnan?


 

Etiketter: fredrik finnebråth

Vi var nog många som blev förvånade när nummer sju stod på fjärdedomarens tavla i hemmamatchen mot Milan. Bara tio minuter hade spelats av den andra halvleken, och även om Ronaldo inte hade stått för någon glimrande insats, så är det ändå Cristiano Ronaldo vi snackar om. Om han blir utbytt är det oftast sent och när matchen redan är avgjord - inte i minut 55 vid ställningen 0-0 i ett stort klassikermöte i Italien.

Sarri sa visserligen efter matchen att Ronaldo var skadad, men hans reaktion visar något annat. Naturligtvis var det Ronaldos ersättare, Paolo Dybala, som gjorde det avgörande målet. Det lär inte ha gjort portugisen gladare.

Ska man dra för stora slutsatser av detta? Nej, kanske inte. En revanschsugen Ronaldo kan ibland vara precis vad som behövs, men det säger ändå någonting. Jag tror att Sarri ska passa sig för att bli ovän med Juventus och hela den italienska fotbollens stora affischnamn. Jag tvivlar på att supportrarna vill se Ronaldo bytas ut, och inte trivas, om han verkligen inte förtjänar det.

Det har varit en medioker säsong för Cristiano Ronaldo, med hans mått mätt. Fem mål och ett assist i Serie A på tio matcher är ingen skam på något sätt, men knappast bra heller. Spelmässigt har det varit samma Ronaldo som de senaste åren. Han är inte längre en kreatör, som i 9/10 fall fintar bort sin gubbe och som kan dominera match efter match. Nu är han en striker, som fortfarande gör snygga mål, matchavgörande mål och som höjer övriga medspelare bara genom sitt sätt att vara - men han är inte lika monumental på planen för Juventus som han var i Real Madrid.

Just det, att Ronaldo har anpassat sig efter sin ålder och de senaste åren mer och mer bara varit en målskytt, är något som han fått mycket beröm för. Jag själv skriver under på det. Men då måste han göra fler mål än han har gjort den här säsongen. Vi pratar ändå om en av tidernas bästa spelare och avslutare, som förvisso kommit upp i åren, men som ändå ska kunna hitta nätmaskorna oftare än han har gjort under sin tid i Juventus.

Att Ronaldo är på väg nedåt råder det inget tvivel om, men känslan nu är att slutet mycket väl kan vara närmare än man tror. Känner jag Ronaldo rätt så kommer väl helgens personliga fiasko få honom att smälla in ett hattrick i nästa match. Jag ,och garanterat många med mig, hoppas att så blir fallet, och att vi kan njuta av att se CR7 spela fotboll på högsta nivån ett bra tag till.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln