Vad väntar FC Barcelona på?


Av - Fredrik Finnebråth -
Fotbollsälskare sedan barnsben. Född på Hammarö, bosatt i Sunne. Skriver mycket och gärna, både i mitt jobb som journalist och hemifrån. Är svag för långsamma och spelskickliga innermittfältare som aldrig skjuter. Arsenalfan.

Ernesto Valverde har varit ifrågasatt egentligen ända sedan han tog över som tränare för FC Barcelona. Nu är han inne på sin tredje säsong – och det ser bara sämre och sämre ut för en av världens största fotbollsklubbar. Vad väntar FC Barcelona på?

 

Etiketter: fredrik finnebråth

Det pratas ofta om att det inte finns något tålamod i den moderna fotbollen. Så är det i många fall, men det finns också situationer där det är så tydligt att det bara finns en väg att gå. Helgens usla insats borta mot Levante, som slutade i 1-3-förlust, följdes upp med en ännu sämre insats hemma mot Slavia Prag i Champions Legaue (0-0).


Barcelona besitter, som vanligt, en spelartrupp som bara ett fåtal klubbar kan mäta sig med. Det är knappast där problemet ligger. Den här säsongen har det blivit än mer tydligt att Ernesto Valverde inte har någon tydlig spelfilosofi, om han har det så verkar det inte som att spelarna förstått den. Det är många som skämtsamt sagt att hans offensiva taktik är att ge bollen till Messi, som löser resten. Ju fler matcher jag ser med Barcelona den här säsongen, desto mer går det åt det hållet.


Att fansen vill se en ny tränare är inte direkt någon hemlighet. I tisdagens Champions League-match märktes det tydligt att även spelarna verkar vilja det. I stort sett varenda spelare såg frustrerad ut, och många underpresterade därtill.


Trots allt detta leder Barca La Liga, de toppar även sin Champions League-grupp. Säsongen kan bli en succé. Men då måste styrelsen agera nu – för Valverdes FC Barcelona är inte ett lag som kan utmana om Champions League-pokalen. Om Messi inte varit Messi och om ligakonkurrenterna varit bättre, då hade läget kunnat se betydligt värre ut för Barca, än det gör i dagsläget.


Vem som ska ersätta vet jag inte. Det är möjligt att det har väntats ett tag på att hitta rätt ersättare bakom kulisserna. Men ända sedan Liverpools vände och slog ut Barca i vårens CL-semi har Valverde tappat supportrarnas stöd helt och hållet. Att det skulle bli särskilt mycket bättre kommande säsong trodde inte många. Med det här spelarmaterialet borde Barca få ut så mycket mer. Så vad väntar man på?

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln