Tack för showen!

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

När Allsvenskan 2019 drog igång hade vi en dröm om guld. Det var såklart inte enbart vi djurgårdare som drömde om ett efterlängtat SM-guld, men nu när serien är summerad så står vi där som svenska mästare och detta efter 14 vansinnigt jobbiga minuter i säsongens sista match och dessutom 14 vansinnigt långa år av väntan på detta fantastiska ögonblick. Jag kan inte annat än tacka för showen och nu ser jag fram emot nästa säsong. 
 

Etiketter: johan videll

Cup-guldet i fjol följdes upp med SM-guld i år och att Djurgårdens IF blev svenska mästare i fotboll den här säsongen är så rättvist och välförtjänt som det bara kan bli. Djurgården har utan tvekan varit det bästa laget sett över säsongen, vilket en tabell efter 30 omgångar också vittnar om. En förlust mer på kontot än Malmö FF, men samtidigt en poäng mer i sista raden vilket är det som gjorde skillnaden i år. Men vilket race vi fick se! Sådan dramatik så det finns inte. 
 
När IFK Norrköping gick upp till 2-0 redan efter knappa kvarten på Östgötaporten i lördags så var det jobbigt. Där och då var jag helt tom och tankarna var på helt fel ställe, men som tur var tänkte laget inte i samma banor som undertecknad. Gubbarna visade prov på en inställning som inte går av för hackor och att resa sig på det sättet i en match av så enorm betydelse, det är ruskigt starkt gjort. 
 
*** 
 
Nu är det inte bara Djurgården som förtjänar beröm.  
Det är många lag i årets upplaga av Allsvenskan som gjort bra ifrån sig. Att exempelvis Malmö FF går igenom serien med tre förluster på 30 matcher, men ändå bara blir tvåa lär ju såklart svida, men det är värt att hylla tycker jag.  
 
Sen har vi Hammarby som slutar trea. Vilken säsong de gjorde och vad nära de var att lyckas med något lika oväntat som Djurgården, men det ville sig inte för “Bajen” i år. Men insatsen sett över säsongen har varit bra och speciellt offensivt.  
 
Inte lika kul att vara AIK, regerande mästare som bara blev fyra i år. Jag räknar med att AIK kommer tillbaka med en stor revanschlusta när det vankas allsvenskt spel nästa år.  
 
Det var topp fyra det.  
Djurgården, Malmö FF, Hammarby och AIK.  
Fyra storklubbar som vi tackar för en otrolig show ända in i kaklet.  
 
Låt oss hoppas att Allsvenskan 2020 blir lika spännande som i år och att kanske något ytterligare lag letar sig in i guldstriden, men hur det blir med den saken får vi se framåt vårkanten.  
 
Nu njuter vi över guldet, vi djurgårdare alltså. 
 
Tack för i år, Allsvenskan! 
Tack för i år, Djurgården! 
Svenska mästare... Wow!  
 
/ Johan Videll 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln