En hand på pokalen

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Djurgården levererade tre välbehövliga poäng mot Örebro och nu har blårandiga DIF en hand på pokalen. Jag satt i tv-soffan och njöt av inramningen, men också av prestationen. Den helt korrekt dömda straffsparken inledningsvis låste upp en del nervknutar och efter ledningsmålet efter redan tre minuters spel så satt man där med en hand på pokalen och nu längtar man efter nästa drama.
 

Etiketter: johan videll

På lördag ska det avgöras.
Vilket lag blir svenska mästare i fotboll 2019?
Det står som ni säkert vet mellan Djurgården, Hammarby och Malmö FF.

För mig är svaret Djurgårdens IF.
Dels för att jag är djurgårdare, men också för att jag har sett laget prestera under säsongen.

Resan hit har varit lång och jobbig, men nu är vi i ett gyllene läge och allt som krävs för ett efterlängtat guld är en poäng i årets sista match. Hur svårt ska det vara?
IFK Norrköping kliver ut på hemmagräset (konstgräset) i säsongens sista match som för deras del är betydelselös. De kan om det vill sig väl spela till sig en fjärde plats, men de kan också bli kvar som femma om det vill sig väl för mig och mina blårandiga vänner.

Att sluta femma eller fyra i tabellen, vad spelar det för roll? Ingen alls om vi ska vara helt ärliga, men det är naturligtvis inte det ”Peking” spelar för. De spelar för att inte göra Djurgården till svenska mästare 2019 och om de lyckas eller inte återstår att se, men jag tror på inte.
Jag hoppas verkligen på inte.

Djurgården har ena handen på pokalen och sett över säsongen är det fullt rättvist att de ligger där de ligger. En lång säsong med stabila insatser och kloka beslut från tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som verkligen har fått ut max av den här truppen ligger till grund för att DIF kliver in i den sista omgången i ett gyllene läge.

Nu gäller det att leva upp till förväntningarna när det gäller som mest.
Gör Djurgården det, då är de med beröm svenska mästare 2019.
Och rättvist är det också, eller hur?

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln