Välkommen november


Av - Jimmy Åkesson -
Norrköpingsson som uppskattar kombinationen skrivande, fotboll och kaffe. Coachar damfotboll, håller igång i division 6 och jobbar med kommunikation. Är svag för yttersidor, glidtacklingar och har alltid haft Sami Hyypiä som idol.Snart byter vi månad igen och när höstlöven fastnad ytterligare mot asfalten är det supportrar runt de allsvenska arenorna som trampar ner dem. Trampar ner dem av förväntningar och förhoppningar – av nervositet och ömkan. En toppstrid utöver det vanliga? Välkommen november och ge oss en färgsprakande avslutning.
 

Etiketter: jimmy åkesson

Kanske är det inte bara färgerna som är konstrasterna mot det gråmulna tandläkarvädret. Medan de svenska lagen slits mellan hopp och förtvivlan i guldruscher och mardrömmar om negativa kval radar de europeiska storklubbarna upp sig på nya arena i en ny säsong av Champions League – ett tisdags- och onsdagsflimmer i bakgrunden i väntan på helgen.

Medan klyschan ”Allsvenskan är hetare än någonsin” basuneras ut på upptaktsträffen i vårkylan strax innan säsongsstarten så är det nog dags att applicera en liknande på samma series upplösning.

Med två matcher kvar att spela och fyra lag inom ramen av tre poäng går det knappast att snacka bort en spännande avslutning. Det kommer att kalkyleras och göras uträkningar i insläppta mål och det kommer att vara nervöst – men är det inte precis så det ska vara när den totala motsatsen är vad Lyon var i början av 2000-talets Frankrike?

Det kanske är lite uttjatat men jag återkommer och landar ändå i Kim Källströms ord att Allsvenskan inte är perfekt men att den är alla supportrars.

Fördelen ligger trots allt på Kaknäs, Djurgården och hos Kim och Tolle. Det var väl inte supervackert på Gamla Ullevi och efterspelet har mer handlat om offside eller inte offside, straff eller inte straff och domare Kristoffer Karlsson agerande eller icke agerande än att Djurgården tagit ett steg närmare ett SM-guld. Det var en fotbollsomgång som gick i huvudstadens tecken och om allt går som de borde göra så är det också där Lennart Johanssons pokal kommer att hamna när 2019 summeras.

Med tanke på att tre av fyra lag är baserade i Stockholm är gissningen å sin sida inte speciellt vågad.

Nog för att AIK ska till Stadion men ett Malmö som förlorade tungt mot Hammarby och som har ett Europa League-äventyr mitt i veckan kan mycket väl få det jobbigt mot AIK:s cynism och rutin. Ytterligare en ingrediens som spetsar till hösten och en avslutning att se fram emot. Precis som jakten på en skytteligaseger mellan Muamer Tankovic och Mohamed Buya Turay.

Djurgården kan säkra guldet i Norrköping, AIK och Hammarby kan göra det på sina respektive hemmaarenor. Malmö kan göra det i Örebro. Ett guld eller två stjärnor på bröstet  – likväl en kvartett vars drömmar är precis lika stora och som med stor sannolikhet kommer att avgöras under säsongens 90 sista minuter.

Det är två veckor tills en toppstrid är över och innan en alldeles för lång väntan inleds. Det finns alla förutsättningar för att måla upp de sista omgångarna i vackra tifo-färger. Så välkommen november och ge oss allt du har.

/Jimmy Åkesson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln