Härlig optimism inför mötet med Spanien

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

20:45 ikväll, då är allvarets stund kommen. Blågult ställs mot Spanien på nationalarenan och efter Norges 1-1 mot Spanien så sent som i helgen som var så är det en härlig optimism som infinner sig inför Sveriges chans att spela sig ett megakliv närmare EM. Jag hoppas på succé, men det är hoppet det. Mitt sunda förnuft säger något annat.
 

Etiketter: johan videll

Sverige ligger efter sju matcher i pågående EM-kval på 14 poäng, det räcker till en andraplats med fem poäng upp till Spanien som huserar på förstaplatsen i grupp F. Trea är Rumänien på 13 poäng och fyra är Norge med tio. Samtliga dessa fyra nationer har chans att spela EM-slutspel nästa år då det är nio poäng kvar att spela om och för att läget ska ljusare ut för svensk del är seger mot Spanien ett drömscenario. Frågan vi bör ställa oss nu är om det är rimligt att tro på en blågul seger mot ett lag av Spaniens kaliber?
Mitt svar är ja och det grundas på min optimistiska anda.

Spanien kommer från spel på norsk mark. I lördags gästade de Oslo i en match där de klev in på Ullevål Stadion som klara favoriter, men där de inte riktigt levde upp till förväntningarna. Norge fick en poäng med sig där tack vare en straffspark i matchens slutskede. En kanske inte fullt rättvis sådan kan vissa tycka, men det skiter man fullständigt i om man har norskt blod i sig. Norrmännen anser nog att alla poäng är välkomna så som tabellen ser ut just nu och de var ju trots allt inte helt utspelade, bara stundtals.
Men faktum är att om Spanien hade haft bättre skärpa i de vassa målchanserna, ja då hade de lämnat Oslo med tre poäng som de flesta förväntade sig på förhand.

Nu blev det inte så och istället är det nu Sveriges tur att få Spanien på fall. Sverige löste en klar seger på Malta och detta efter att landslagsdebutanten Marcus Danielson öppnat målskyttet för svensk del redan efter drygt tio minuter. Att vi får se en lika pigg och trevlig start på Friends Arena mot Spanien som vi fick se på Malta är tveksamt, men vi kan ju alltid hoppas.
Löser Sverige tre poäng så är EM-slutspelet nära. Blir det inte ens poäng så kan det bli riktigt jobbigt.

Låt oss hoppas på en svensk insats som får oss att njuta och låt oss hoppas att Spanien inte har världens bästa dag på jobbet för då kan det bli en riktigt trevlig tisdagskväll innan läggdags.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln