Pigg start på Champions League


Av - Fredrik Finnebråth -
Fotbollsälskare sedan barnsben. Född på Hammarö, bosatt i Sunne. Skriver mycket och gärna, både i mitt jobb som journalist och hemifrån. Är svag för långsamma och spelskickliga innermittfältare som aldrig skjuter. Arsenalfan.

Så var ännu en Champions League-höst i gång. Vi är många som har längtat. Men trots att alla de bästa klubbarna i Europa drabbar samman har gruppspelet i vissa fall känts som en transportsträcka, med grupper som haft ungefär samma utseende år efter år, och ungefär likadant resultat. När världens mest prestigefulla klubblagsturnering drog i gång under tisdagen var det därför skönt att kunna luta sig tillbaka och bli både imponerad och underhållen. Champions League är ju långt ifrån förutsägbar.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Som vanligt under kvällar där det är Champions League sitter jag i tv-fåtöljen och följer flera matcher samtidigt. Under tisdagen var det först Inter - Slavia Praha som väntade där tjeckerna helt välförtjänt tog en poäng med sig hem från San Siro. Bra start på turneringen, tänkte jag. Skrällar gillar vi, det behövs för att det inte ska bli samma gamla åttondelsfinaler varje år - och för att få grupperna att leva in i det sista.

När klockan slagit 21.00 försökte jag följa Dortmund - Barcelona och Napoli - Liverpool så gott som jag kunde. Det blev mest fokus på det sistnämnda mötet. En match som spelades med en otroligt hög intensitet. Det var bara att åka med, och jag njöt av underhållningen. De visade att fotboll inte behöver mål för att vara underhållande.

Men målen kom till slut och jag tycker att Napoli gjorde sig förtjänta av att vinna och ta tre premiärpoäng. Liverpool kommer tillbaka och blir sämst tvåa i gruppen, det är jag övertygad om, men det var ett tag sen de fick kämpa lika mycket som de fick göra i Neapel. Det finns få lag, som när de får allt att stämma, kan spela lika frejdig och snabb fotboll som Napoli. Den här gången var det en sådan kväll för italienarna.

Mitt i allt detta missade Marco Reus en straff för Dortmund, motgångarna fortsatte minuten senare när Barcelona bytte in Leo Messi direkt efter. Innan det, i en annan match, hade 19-årige norrmannen Erling Braut Håland smällt in ett hattrick i sin CL-debut. Ja, det var mycket att notera och då var vi bara halvvägs in i den första omgången av Champions League.

Under onsdagen möttes två jättar som man inte riktigt visste vart man hade. Ett sökande Real Madrid mot ett ojämnt PSG som saknade hela sin topptrio. Då vaknade Angel Di Maria på rätt sida, som han ju gör ibland, och sänkte sin gamla klubb.

Champions League har startat i en rivstart. Nu hoppas jag att fortsätter på samma sätt och gör de mörka november-kvällarna lite lättare att ta sig igenom. Än så länge kan vi inte klaga på underhållningen. Inledningen bådar gott för framtiden.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln