Visst var det väl bättre förr?


Av - Rasmus Boman -

Sportnörd i allmänhet, fotboll i synnerhet. Följer det mesta som går att följa. Saknar Råsunda, VM 98 och Kenny Pavey.

Zanetti. Maldini. Gerrard. Raul. Totti. 

Neymar. Pogba. Icardi. Balotelli. Sanchez. 

Fem spelare då, fem spelare nu. Samtliga med en högstanivå som kan/kunde vara avgörande i vilken stormatch som helst. Men trots att fotbollen hela tiden utvecklas och blir bättre var det något helt annat då. Mindre pengar. Mer känsla. Ingen var större än klubben. Idag är inte Manchester United bra nog för spelare som Pogba. Jag har tröttnat. 
 

Etiketter: rasmus boman

Rio Ferdinand blev 2002 den dyraste backen genom tiderna efter flytten till Old Trafford. Fanns det några tankar på att bråka sig bort, att försöka hitta något bättre? Nej, kontraktet var något han skulle offra sitt högra ben för att visa sin tacksamhet och betala tillbaka flera gånger om. Men vad är egentligen ett spelarkontrakt värt för klubben idag? 

År 2017 tvingade sig mer eller mindre spelare som van Dijk och Neymar, trots långa kontrakt, bort från sina klubblag för ännu fetare kontrakt någon annanstans. Klubbarna blev, med bakbundna händer, tvungna att agera. Straffa spelaren och låta honom ruttna på läktaren kontraktet ut och förlora massa pengar, eller sälja och bygga nytt? Även om det första alternativet är lockande är svaret självklart. 

Och kanske är det just därför jag håller Allsvenskan högre än nån annan liga i Europa. Pengarna har inte, och kommer förhoppningsvis aldrig få våra stjärnor på hemmaplan att sväva iväg, att bli större än klubben. 

I skrivande stund sitter jag på NA och väntar in AIK...Nej, Sverige-Norge. Landskamper i all ära, men visst är det något som saknas under landslagsuppehållen. Man har blivit bortskämd med toppmatcher nästintill varje dag det senaste året. Ändå är det inte samma känsla att slå på en toppmatch idag som det var för 15 år sen. Kanske är även det en av anledningarna, tillgängligheten. Idag kan man se ALLT. Jag kommer fortfarande ihåg när tipsextra var veckans höjdpunkt och hade man riktigt tur var det favoritlaget som spelade. 

Men nu är det dags för Blå linjen att ta oss ett steg närmare EM nästa sommar!

/Rasmus Boman

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln