Vår bästa tid är nu!

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör.

Allsvenskan går in i sitt slutskede och efter helgens matcher står det klart att det är en guldrysare som väntar. Från serieledande Djurgården till sjuan IFK Norrköping skiljer det just sju poäng. Och det är åtta omgångar kvar. Allt kan hända, men jag vill påstå att oavsett lag man sympatiserar för så är vår bästa tid nu då avgörandet närmar sig. 
 

Etiketter: johan videll

Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården slutade med AIK-seger. Matchens enda mål gjordes på stillaliggande boll från elva meter och det var Sebastian Larsson som förvaltade chansen. Iskalla nerver och en väl förvaltad straffspark gav AIK tre välbehövliga poäng. Allra mest välkommet var det för övriga topplag då Djurgården först och främst tappade poäng, vilket i sin tur innebär att guldstriden lever i allra högsta grad. 

I samma omgång spelade Malmö FF in tre poäng genom att bortaslå Kalmar med 5-0, vilket var skåningarnas första seger i Kalmar på fem år. Övriga topplag gick också starkt i omgången som var, bortsett från Hammarby och Djurgården då som kammade noll. För ”Bajen” blev det 2-0 i baken mot ”Peking” och Häcken körde över Falkenberg med 4-1. Blåvitt? De vann med 2-0 i Sundsvall och för ”Giffarna” väntar av allt att döma en tuff säsongsavslutning. 

Det var en snabbsummering av helgen det. 
Nu åter till toppstriden. 

Det är fortfarande blårandiga Djurgården som är i förarsätet, men det kommer bli ett galet race från nu till början på november. Det är nämligen då den 30:e och sista omgången spelas och frågan är om det är den lördagen vi får svaret på var Lennart Johanssons pokal hamnar? 
Jag tror det. 

Så som tabellen ser ut idag så finns det en hel del som talar för det. Topplagen, som just nu är sju stycken till antal, har alla pokalen inom räckhåll. Åtta omgångar kvar, multiplicerar vi det med tre får vi 24. Det ger många lag en teoretisk chans att vinna, men det är sju som verkligen har chansen. 

Dessa sju lag är:
1. Djurgården. 47 poäng
2. AIK, 46 poäng
3. Malmö FF, 44 poäng
4. BK Häcken, 43 poäng
5. Hammarby, 41 poäng
6. IFK Göteborg. 41 poäng
7. IFK Norrköping, 40 poäng

Sen drar vi ett streck då det är 28 poäng på tabellåttan Örebro. 

Det är storstadsklubbarna som gör upp om guldet och visst är det en härlig säsongsavslutning vi har framför oss? Tyvärr dröjer det tills nästa omgång spelas då det är landslagsuppehåll som väntar, men nästnästa helg är guldstriden igång igen och då har vi ett par högintressanta matcher att se fram emot. 

För topplagen ser det ut som följer: 
Djurgården vs Helsingborg 
BK Häcken vs AIK
Malmö FF vs IFK Norrköping
Hammarby vs IFK Göteborg

Snacka om viktiga matcher, snacka om underhållning och snacka om dramatik. 

Jag längtar redan.

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln