Bästa fotbollstiden på året


Av - Fredrik Finnebråth -
Fotbollsälskare sedan barnsben. Född på Hammarö, bosatt i Sunne. Skriver mycket och gärna, både i mitt jobb som journalist och hemifrån. Är svag för långsamma och spelskickliga innermittfältare som aldrig skjuter. Arsenalfan.

Då var ännu en fotbollssäsong i gång. Äntligen, känner jag och nog många med mig. Nu har alla de stora ligorna i Europa i startat, vilket betyder att det nästan varje dag finns någon intressant match att titta på. Den här tiden är, för mig, den bästa fotbollstiden på året.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Det låter kanske deppigt, för om detta är den bästa fotbollstiden på året, betyder ju det att säsongen peakar direkt. Men riktigt så deppigt är det inte. Jag menar inte att säsongen blir tråkigare ju längre den lider. Det kan vara ohyggligt underhållande och spännande in i det sista, när till exempel en toppstrid ska avgöras.

Men alla fotbollsfantaster kan nog känna igen sig i den där känslan, när man hela sommaren gått och väntat på att det ska dra i gång, man har följt silly season-cirkusen och lärt känna några nya spelare under försäsongen.

Varför jag gillar den här tiden är för att allt är nytt. Det är nya trupper, nya matchställ och inte minst nya spelare att stifta bekantskap med. Det är även nya tränare som är desperata efter en bra start. Alla klubbar startar på noll och ingen vet vart något lag står, även om många verkar tro det inför säsongen. Det är något med att se lag spela innan man har kunnat sett något mönster och dragit slutsatser över hur laget spelar. I början av säsongen blir man överraskad i mycket högre grad.

Till exempel visade Viasat Watford mot Brighton som huvudmatch i premiären på lördag kl 16.00. Normalt sett är det ingen match som jag skulle längta efter, men med Potters intåg i Premier League, spetsat med flera spännande nyförvärv, satt jag bänkad med klarvakna ögon i 90 minuter – och besviken blev jag inte.

Inledningen på säsongen är så härligt oförstörd. Tabellen har inte satt sig, likaså spelet för flera lag eftersom det tar ett tag för ett lag med nya spelare att spela ihop sig - eller för en ny tränare att få spelarna att förstå spelfilosofin.

I måndags såg jag Inter köra över Lecce i premiären. Det var längesen jag var så spänd på att få se Inter, som den här säsongen är mer intressanta än på många år. Med en taggad Lukaku på topp, krigaren Godin i backlinjen och inte minst Antonio Conte längs sidlinjen, imponerade Inter i premiären - precis som väntat. 


Jag kommer garanterat att fortsätta imponeras och överraskas av lag- och spelarprestationer under hela säsongen, men jag kommer inte se fram emot en match mellan två mittenlag i Premier League lika mycket i omgång 16 som jag gör nu. 

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln