Allsvenskans bästa till landslaget

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör.

En av allsvenskans bästa spelare enligt många kunniga tyckare finns i Djurgården. Vanligtvis är det en målkung som lyfts fram i dessa sammanhang, men inte den här gången. 
Nu pratar vi om en mittback – en briljant sådan, nämligen Marcus Danielson.  
 

Etiketter: johan videll

Marcus Danielson har passerat 30 år fyllda sedan april tidigare i år och för er som inte är så bekanta med hans resa så följer här en kort summering. 

Han har spelat ungdomsfotboll i Helsingborg, därefter en kort sejour i Västerås SK innan flyttlasset gick vidare till GIF Sundsvall och I ”Giffarna” blev det sex säsonger. 
Därefter var det dags för nästa flytt och den här gången till huvudstaden där den 192 centimeter långe och inte att förglömma bolltrygge mittbacken verkligen visat upp sin potential. 

Danielson har varit snudd på sensationellt bra i årets upplaga av Djurgården och här har tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf en viktig pusselbit i stockholmarnas guldjakt. 

Många fotbollskunniga tyckare har lyft fram 30-årigen som en av Allsvenskans bästa spelare, kanske till och med den allra bästa, och ju längre detta snack har pågått desto mer snack om landslaget har det också blivit. 

Janne Andersson har ett par namn i tankarna om mittbacksplatsen där vi har ett givet alternativ i Victor Nilsson Lindelöf, men sen då? Andreas Granqvist, även kapten, har varit given så länge, men sett till dagsprestation är han väl inte ett glasklart val i ett Blågult landslag? 

Hade jag varit förbundskapten hade jag haft lite huvudbry. 

Granqvist gör precis som hela HIF en svag säsong, men det är naturligtvis skillnad på att kliva in i landslaget. Där hade Granqvist inte gjort bort sig även om formen inte är den bästa. 

Jag är dock inne på att de EM-kvalmatcher som väntar är ett perfekt tillfälle för förbundskapten Andersson att genomföra ett mini-experiment. 

Med tanke på Danielsons framfart i årets succéupplaga av Djurgården är en landslagsbiljett en perfekt belöning. Det väntar EM-kval mot nationer som Norge och Färöarna i september och vilka som får förtroendet får vi veta i morgon, onsdag. 

Jag hoppas jag att Marcus Danielson är ett av namnen. 
Det är han värd. 

/ Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln