Dags för Janne att ringa Gagliolo

Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. På måndag är det återigen dags för Janne Andersson att ta ut en landslagstrupp. Möten mot Malta på hemmaplan och en bortamatch mot gruppfavoriten Spanien står på schemat, men det ser inte ut att bli problemfritt i uttagandet av truppen denna gång.
 

Etiketter: robin gustavsson

Förra samlingens utropstecken Robin Quaison är skadad och blir ett kännbart avbräck för laget. Men det stannar inte där. Vill det sig illa är det en hel hög försvarare som missar matcherna.

Den allra bästa, Victor Nilsson Lindelöf, har redan fått kasta in handduken. Hans ljumsk-skada från slutomgångarna av Premier League gör att han inte kan vara med alls. Hans givna mittbackskollega Andreas Granqvist har dragits med problem under våren och ska enligt hans klubblagstränare vara ”helt körd” under de avslutande två allsvenska omgångarna innan uppehållet.

Första reserven bakom de två, Pontus Jansson, har också (!) dragits med problem under avslutningen av Leeds säsong, och spelade inte när man missade att ta sig till kval-final för uppflyttning till Premier League från dubbelmötet med Derby.

För att försvåra ytterligare en aning ska även Mikael Lustig ha problem och vara osäker till spel. Det kan sannerligen bli knivigt för Janne Andersson och Peter Wettergren när det kommer till att formera en backlinje.

Filip Helander, ”Sotte” och Alex Milosevic är alla dugliga mittbackar och några som säkert inte kommer att göra bort sig ifall det blir så att de får speltid. Men det finns ytterligare en mittback som verkligen bör finnas i förbundskaptenernas bakhuvud, som inte varit med tidigare.

Parmas svensk-italienare Riccardo Gagliolo har som många av er säkert redan har koll på, dubbelt medborgarskap och har tidigare sagt att han gärna representerar det svenska landslaget. 29-åringen, som har svensk mamma, har varit helt ordinarie i ett Parma som säkrat nytt kontrakt i Serie A som nykomlingar.

Gagliolo har tidigare i sin karriär varit utsedd till Serie B:s bästa mittback, och har under det senaste året haft ögonen på sig från det italienska förbundet. Men kan det istället bli Sverige trots allt för den hårda försvararen?

Skadorna på våra ordinarie spelare kan alltså öppna upp för en 29-årig debutant i den blågula matchtröjan. När hände det senast? Jag ska inte ens försöka mig på att svara på det, utan inväntar en spännande landslagsuttagning. Gärna med en italiensk touch på.

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln