Sillysommaren närmar sig

Av - Tomas Hermansson -
Fotbollsspelande student från Stockholmsområdet som spelar för Aspudden/Tellus i division 2. En allätande fotbollstittare där det mesta slinker ner. Refererar barndomsminnen till mästerskapsår samt älskar brunkare och fula mål.Premier League är slut. Bundesliga och La Liga likaså. I Serie A har vi en omgång kvar att se fram emot. Ja, ni fattar. Den europeiska fotbollssäsongen lider mot sitt slut och en för många lag välförtjänt sommarsemester står för dörren. För några lag väntar dock en rejäl utmaning med att rusta truppen inför nästa säsong. Manchester United måste städa upp. Real Madrid måste bygga om. Juventus ska hugga en ny tränare. Sen ska väl shejkerna göra sitt också. Med andra ord finns stora möjligheter att vi får en transfersommar med många iögonfallande övergångar mellan storklubbarna runt om i Europa. Därför är det på sin plats att lista de tre spelare jag anser kommer bli intressantast att följa under sommarens Silly Season.
 

Etiketter: tomas hermansson

Gareth Bale
Det har knappast undgått någon att Gareth Bales tid i Real Madrid har varit fylld av skador och rehab. Inte mindre än 18 skador har Bale dragits med de sex senaste säsongerna. Och igår fick han inte ens hoppa in i vad som troligtvis skulle ha blivit hans sista framträdande i den vita tröjan. De senaste ryktena säger att Real släpper honom gratis, trots tre år kvar på kontraktet. Till walesarens försvar ska det dock tilläggas att han skjutit hem två Champions League-titlar till den spanska huvudstaden. Mitt tips är att flyttlasset går tillbaka dit han kom från, Tottenham. Han känner klubben samtidigt som Pochettino sägs ha fått tillåtelse att spendera i sommar.

Paul Pogba
I ärlighetens namn är nog den som mått bäst av Pogbas återkomst till Manchester United hans agent Mino Raiola med tillhörande bankkonto. För Pogbas bästa, för att han faktiskt ska kunna få ut sin potential, borde han nog röra på sig, förutsatt att hans mål med karriären inte är att ha lite skönt Instagramhäng med Jesse Lingaard. Får jag tippa, vilket jag får eftersom detta är min krönika, blir det Real Madrid. Om jag var i Zidanes (förvånansvärt fula) kläder skulle jag satsa på att bygga laget kring Pogba framöver.

Alexander Isak
Kanske inte jätteintressant på ett internationellt plan men sett med svenska ögon lär detta bli sommarens transferföljetong. Bär alla vägar till Dortmund? Eller till Ajax kanske? Just nu ryktas det om belgiska klubbar men jag ställer mig frågan om det verkligen är rätt att försöka utmana det svarta hål som Belgien blivit för svenska fotbollsspelare de senaste åren? Dortmund lär fortfarande vara ett steg för högt upp i näringskedjan, varför jag hoppas på en holländsk toppklubb eller en Bundesligaklubb lite längre ner. Ska vi säga Feyenoord?

Glad Sillysommar!

/Tomas Hermansson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln