Valverde måste bort


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

Det osannolika uttåget mot Liverpool på Anfield är inte värdigt en klubb som Barcelona. Den som får bära en stor av skulden är tränaren Ernesto Valverde.
Jag är medveten om att kritisera en tränare efter en sån där match är att sparka i en öppen dörr, men faktum är att jag, och nog många med mig, gått och väntat på att det ska komma en motgång för årets Barcelona. Det har gått lite för bra, mycket för att Real Madrid har varit helt under isen och Atletico Madrid gör en medioker säsong.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

I Champions League gick de bra i gruppen och följdes av överkomliga slutspelsmotstånd i form av Lyon och Manchester United.

För en vecka sedan blev det 3-0 på Camp Nou i den första semifinalen mot Liverpool. Ett fantastiskt resultat, men absolut ingen märkvärdig prestation. Utan Lionel Messi hade det troligen inte blivit en seger.

Ändå kändes försprånget för stort inför returen, den känslan förstärktes när Salah tvingades kasta in handduken redan innan match. Men ni som läser detta vet vad som hände, och det ska inte få hända för en klubb av Barcelonas kaliber. Och aldrig har det varit så tydligt att Valverde saknar flera viktiga egenskaper som jag anser att en tränare för Barcelona behöver.

Valverde har fått utstå en del kritik för sin spelfilosofi som vissa menar är för defensiv för Barcelona. Från att tidigare alltid dominera bollinnehavet, nästan oavsett motstånd, till att under Valverde, i en större grad, backa hem och kontra. Det behöver inte vara fel, men då Barcas backlinje visat sig vara allt annat än stabil, går det att ifrågasätta taktiken.

Offensivt har allt den här säsongen gått genom Lionel Messi. Så när motståndarna markerar bort Messi i den grad det går, har det inte funnits någon plan B i Barcelona.

Valverde är en bra tränare, men inte tillräckligt bra och framförallt inte en tränare för Barcelona. Den fotbollen som han står för rimmar inte med den passningsorienterade fotbollen som Barcelona ska stå för.

Den jag lider mest med är Lionel Messi som har burit detta lag på sina axlar. Han förtjänar bättre än så här. Jag gissar att han har en ny tränare när nästa säsong börjar, vem det blir återstår att se men Erik ten Hag i Ajax känns som ett lysande alternativ.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln