Arsenal förtjänar inte en CL-plats


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

Just nu är det en kamp mellan vilket lag som är minst dåliga av Chelsea, Manchester United och Arsenal. Det laget kommer att ta fjärdeplatsen som troligen innebär en CL-plats till nästa år. Det laget som för några omgångar sedan hade den klart största chansen att knipa denna plats, eller kanske till och med en tredjeplats - var Arsenal.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Nu talar det mesta för att Arsenal missar topp fyra, och det enda de kan skylla på är sig själva.

För fyra omgångar sedan stod laget för en usel insats i 90 minuter på Goodison Park mot Everton. En helt rättvis förlust följdes upp med en seger på bortaplan mot Watford. Men det var en seger som minst sagt satt långt inne - en trepoängare som inte borde vara det, men med hjälp av domaren som visade ut Troy Deeney felaktigt tidigt in i matchen, och ett misstag av målvakten Ben Foster, lyckades Arsenal ta tre ohyggligt viktiga poäng, trots att insatsen var en av säsongens sämsta.

I matchen efter det, som spelades i helgen, väntade Crystal Palace på Emirates Stadium. Stärkta av en stabil (!) insats på San Paulo i returen mot Napoli var det ändå optimistiska tankar som infann sig i Arsenal. Tabelläget såg gynnsamt ut då rivalerna såg lika bleka ut dem. Vad hände? Jo, Benteke gjorde sitt första mål på flera år, kändes det som, och Zaha hade lekstuga. Arsenal förlorade med 1-3 och det mesta efteråt kom att handla om Skhodran Mustafi som troligen gör sin sista säsong i klubben.

Trots flera onödiga poängtapp såg tabelläget ändå okej ut för Arsenal när de åkte till Birmingham för att möta Wolves under onsdagen. Väl där fanns ingen Mustafi, Elneny eller Jenkinson i startelvan. Bortsett från en sjuk Aubameyang startade Arsenal med mer eller mindre ordinarie lag. Inledningen var också Arsenals, men när Ruben Neves gav hemmalaget ledningen på frispark började raset - precis som så många gånger förr - för Arsenal. 18 minuter senare stod det 3-0 och matchen var avgjord.

Arsenal går inte att lita på, de blandar perfekta insatser med bottennapp som inte är värdig en klubb av Arsenals kaliber. De kan knappast klaga på att de inte har fått chansen.

Vad det här raset beror på är svårt att säga. För mig går det inte att kritisera Emery för mycket. Han testar olika formationer med olika spelare i varje match. Jag tror att spelartruppen är för dålig helt enkelt. Annars förlorar man inte på det här sättet, och spelar så här dåligt som man har gjort den senaste månaden.

Till sommaren behöver nog Arsenal rensa truppen rejält. Emery borde få göra detta lag till SITT, för det märks att han inte litar på majoriteten av spelarna. Så man får inte vara för hård. Det väntar även en semifinal i Europa League mot Valencia så förhoppningen om en CL-plats lever i allra högsta grad. Det som upprör mig och många andra Arsenalsupportrar är sättet som de har gett bort en CL-plats som borde ha varit säkrad i dag. Det finns andra lag som förtjänar den här platsen mer.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln