Är det nu City växlar upp?


Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. Två raka kryss för ligaledarna Liverpool, och detta mot inte allt för starkt motstånd. Inget ont om Leicester och West Ham, men det är helt klart motståndare som en tänkt Premier League-vinnare ska städa av.
 

Etiketter: robin gustavsson

Detta Liverpool som under en lång tid av säsongen annars sett sådär självklara ut i allt de gör. Defensiven har varit ramstark med Van Dijk som den självklare ledaren. I offensiven har målen rasslat in med jämna mellanrum, och Mohamed Salah har varit sådär ruskigt bra som han var under fjolårssäsongen.

Men nu har något alltså hänt. Det där flytet verkar ha stannat av en del. Nu är det visserligen bara två matcher där man tappat poäng i rad, men visst har spelet gradvis blivit aningen sämre ett tag?

Det ska sägas att främsta konkurrenten Manchester City inte heller dom har visat upp en fläckfri form. Men den märkliga förlusten mot Newcastle följdes upp mot en bombsäker vinst hemma mot Arsenal.  Sedan städade man av Everton av bara farten under onsdagskvällen.

City har också fått tillbaka Kevin de Bruyne under vinterperioden, och kunnat låta honom spela sig i form. Det finns väl ingen som kan undgå att se vilken fantastisk spelare det där är. Kanske bäst i hela ligan när han är i form. Han kan mycket väl vara den sista skillnaden mellan en ligatitel eller andraplats för de ljusblå från Manchester.

När också vänsterbacken Mendy är på gång tillbaka, och målkungen Sergio Agüero fått fart på målproduktionen igen så ser City ruskigt farliga ut inför våren.

I fjol vann City ligan med 19 poäng före tvåan och nådde upp till hissnande 100 poäng. Några sådana siffror lär vi inte få se i år, och skönt är väl det. Att Guardiolas lag inte får sticka iväg år efter år är bara sunt, och inte minst mer intressant för oss som följer ligan vecka ut och vecka in.

Jag tror dock att det blir svårt för Liverpool att orka streta emot till slut. Känslan är att det ska oerhört mycket till att sluta före City i tabellen när det är dags att summera säsongen. Men i år har de åtminstone fått en värdig motståndare.

Strax bakom de båda lurar också Tottenham. Men med skador på nyckelspelare och en inte alls lika bred trupp som sina konkurrenter kan väl inte Londonlaget också haka på ända in på slutet. Eller?

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln