Varför ge bort titeln?


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

Tjugo sekunder tog det, sedan hade Kun Aguero gett Manchester City ledningen på St James Park. Där var det, trodde nog de flesta, redan avgjort. Men i fotboll är allt inte logiskt. Newcastle vände matchen och vann. Rättvist? Nej. Men inte helt oväntat så som Manchester City agerade på planen.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Ska man vinna Premier League den här säsongen så har man inte råd att göra några bottennapp. Det var precis vad Manchester City gjorde borta mot Newcastle. De tog ledningen tidigt och efter det var det som att man bara ställde ut skorna. Det normalt sett så tekniska och fartfyllda Manchester City slog av på takten rejält och uppträdde nonchalant. De spelade gå-fotboll och passade fel på ett sätt som man nästan aldrig sett Manchester City under Pep Guardiola. Och när såg man senast Pep Guardiola så inaktiv längs sidlinjen? Han satt mest på sin stol och såg ointresserad och trött ut.

Jag tänker inte dra för stora växlar och analysera varenda detalj från matchen, men det kan mycket väl bli så att den här matchen blir avgörande för titeln när säsongen summeras i maj.

Liverpool tappade även de poäng hemma mot ett starkt Leicester. Ändå ryckte de ifrån med ett poäng i tabellen. Det måste kännas surt för Manchester City att i stället för att vara två poäng ifrån, ha fem poäng upp.

Även Liverpool har lite att tänka på i framtiden. Det oavgjorda resultatet bör de vara tacksamma för då Leicester hade flertalet chanser att ta ledningen. Och borde ha gjort det. Men det var åtminstone ett taggat Liverpool som inte vek ner sig, även om de tappade två poäng. 

Nu räknar jag med att Manchester City fått en väckarklocka och kommer revanchsugna till helgens match mot Arsenal på Etihad. Jag räknar också med att de kör över Arsenal. Sedan fortsätter de säkert på segertåget.

Men Liverpool ser mer redo ut, mer hungriga. För ligans skull hoppas jag att Manchester City ger dem en match ända in på slutspurten. Men så många fler plumpar har Manchester City inte råd med. Egentligen inte mot något lag, men framförallt inte mot Newcastle.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln