Fotboll är kultur

Av - Daniel Souza -
En 23-årig frilansjournalist bosatt i Umeå och är född i Brasilien. Jag jobbar deltid som webbredaktör på Umeå FC och har tidigare jobbat på Västerbottens-kuriren/Folkbladet-sporten. Har alltid spelat fotboll och har fotbollsplanen som mitt andra hem. Jag är utbildad fotbollstränare/domare och spelar själv i division 4-laget Stöcke IF. 

För mig är fotboll världens bästa sport och jag kommer alltid tycka så. Är man från Brasilien så föds man fotbollsintresserad. Så är det bara.
 

Etiketter: daniel souza

Fotboll har alltid varit min favoritsport. Redan när jag var två år gammal fick jag hänga med på fotbollsmatcher med kusinerna. Började spela själv när jag var fem år och jag kunde aldrig släppa fotbollen sedan dess.

Jag har alltid haft fotbollsplanen som mitt andra hem där jag kan hitta mig själv igen och slappna av. Problem och stress försvinner och ingenting annat är viktigt när jag spelar eller titta på fotboll.

Jag har också varit tränare i några år och det har alltid känts så underbart. Det går inte att beskriva hur bra det känns att lära ut fotbollstaktiker och prata fotboll med barn och ungdomar. Det är så kul att se dem utvecklas och hjälpa dem att nå sina drömmar.

Fotboll lockar människor från hela världen och man behöver inte känna varandra för att spela tillsammans. Man talar ett enda språk på planen, fotbollsspråk.

Många säger till mig att de kan inte förstå hur man kan tycka att fotboll är roligt då man bara springer efter en boll hela tiden. Men har man någonsin spelat fotboll då vet man varför det är så roligt. Dina lagkamrater blir en del av din familj. Man vinner och förlorar matcher tillsammans. Spelar du på en professionell nivå spenderar du mer tid på planen än med någonting annat, vilket får dig att älska fotboll mer och mer.

I dag jobbar jag som sportskribent och spelar själv när jag har tid och tycker att det är så häftigt just för att man kan fortsätta spendera mycket tid där man känner sig välkommen och omtyckt. Jag jobbar också med andra sporter men fotboll kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och vara den sport som lockar mig mest. Det kan vara -25 grader kallt ute men jag tar mig ändå ut för att lira men är det någon annan sport så säger jag att det för kallt.

Fotboll för mig är kärlek, frihet, trygghet och kultur och det kommer alltid att vara mer än bara en sport.

/Daniel Souza

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln