Skönt när man slipper anteckna

Av - Daniel Souza -
En 23-årig frilansjournalist bosatt i Umeå och är född i Brasilien. Jag jobbar deltid som webbredaktör på Umeå FC och har tidigare jobbat på Västerbottens-kuriren/Folkbladet-sporten. Har alltid spelat fotboll och har fotbollsplanen som mitt andra hem. Jag är utbildad fotbollstränare/domare och spelar själv i division 4-laget Stöcke IF. Att jobba som sportskribent är hur kul som helst, men jag måste erkänna att jag blir glad när jag går på matcherna och inte behöver anteckna.
Intervjuer, artiklar, krönikor, deadline, stress. Allt detta är så vanligt för alla journalister.
 

Etiketter: daniel souza

Det är inte varje dag man får gå på en match utan att behöva anteckna. Så det är skönt när sådant händer.

Jag har spelat fotboll sedan jag var fem år gammal. Jag har alltid tyckt att fotboll är världens bästa sport. Det gjorde att jag ville studera till journalist så att jag kunde jobba som sportjournalist.

Jag har sett hur många fotbollsmatcher som helst innan jag började jobba som sportskribent men har aldrig behövt anteckna eller göra intervjuer. Att vara nära sina favorit-fotbollsspelare och få intervjua dem måste vara det bästa som finns. Men efter ett tag börjar man inse att det är bara ett vanligt jobb.
Jag älskar mitt jobb, oh ja. Men ibland blir jag avundsjuk när jag ser folk njuta av matcherna på läktaren.

Tänk dig att du är på en arena och bara njuter. Du får gå och köpa en korv med bröd, köpa kaffe eller bara gå iväg när du vill. Det låter bra vad? Ja, det tycker jag med. I lördags fick jag efter hundra år gå på en match och bara chilla.
Jag var i Röbäck i helgen och fotograferade ett futsallag och efter det drog jag till en match. Jag var ledig då och kunde väl gått hem men jag ville passa på och titta på en match utan att behöva anteckna. Gud vad skönt det var. Jag satte mig som vanligt i pressläktaren och såg hur mina kollegor såg stressade ut när de liverapporterade matchen.

Jag sa till mig själv. “Det är så här jag också ser ut när jag jobbar, men inte idag ”.

Att jobba med det man själv vill är så bra och jag älskar mitt jobb som sportskribent men att bara sitta utan att behöva göra någonting och få gå hem direkt efter matchen är också jättebra.

Snart drar fotbollssäsongen 2019 igång för mig och mitt lag och det ska bli kul att träffa killarna igen och bara göra det man älskar.

/Daniel Souza

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln