Allsvenska tempen höjs


Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. 

Vi är mitt i vinterkylan och året har knappt kommit igång. Lagen har nyligen startat upp sina försäsonger och flera är just nu iväg på träningsläger i länder med betydligt trevligare temperaturer än här hemma. Men Allsvenskan som sådan känns inte kall, inte alls. Trots att det är långt kvar känns den snarare riktigt het!
 

Etiketter: robin gustavsson

Kristoffer Olsson har lämnat AIK. Ett stort tapp såklart, men med de fina 50 miljonerna man ska ha fått för honom finns en hel del utrymme att satsa vidare. Och att satsa behövs nog, för lagen bakom flåsar mästarna tätt i nacken. Malmö FF, som alltid bör ses som en favorit i och med den positionen man tagit sig till i den svenska fotbollen, och IFK Norrköping ser ut att vilja ge AIK en rejäl kamp under den kommande säsongen.

För en vecka sedan stod det klart att Christoffer ”Totte” Nyman återvänder till sitt Norrköping. Men nu i dagarna slog en ännu större bomb ner i Peking-land. Den forne Halmstad-talangen, som köptes av West Ham United, Sead Haksabanovic kommer att dra på sig den vita tröjan under säsongen tillsammans med Nyman, Thern och de andra. Detta gör att Norrköping, som alltid är starka och finns med uppe i toppen på senare år, ser oerhört vassa ut. Lyckas man addera något tillskott i försvaret också måste de nästan ses som en av de absoluta favoriterna till att ta hem Lennart Johanssons pokal. Om man nu inte redan gör det.

Den unge Haksabanovic är inte heller den enda spelare som lånas in från de brittiska öarna. I Borås så har Elfsborg plockat in Leeds-anfallaren Pawel Cibicki. Malmökillen gjorde succé i J-Södra under tränare Jimmy Thelins ledning, och de två återförenas nu alltså när Elfsborg ska ta sig upp till sin normala nivå och inte sladda i tabellens nedre regioner.

”Minst topp fem” sa Cibicki att Elfsborg placerar sig, kort efter att han skrivit på. Vi får väl se hur det blir med den saken, men hamnar Boråslaget i närheten av den där femteplatsen så ska man nog se det som ett rejält steg i rätt riktning. Hjälp med målskyttet kan han kanske få av Deniz Hümmet, som värvas in från nedflyttade Trelleborg. 22-åringen gjorde fem mål i Trelleborgströjan under 2018 och tar över nummer sju från Daniel Gustavsson som flyttar till Norge och Lilleström.

Efter alla turer som var nere i Kalmar känns det också spännande att se Henrik Rydström ta sig an Sirius under kommande säsong. En profil åtminstone jag inte vill vara utan i Allsvenskan.

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln