Är Solskjaer ett klokt val?


Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. 

Till slut försvann José Mourinho. Till slut gick det väl inte att hitta någon ursäkt att ha kvar honom för ordförande Woodward och de andra som håller i trådarna i Manchester United. Det kändes som att det varit på gång en längre tid, men nu var det alltså dags.
 

Etiketter: robin gustavsson

När jag nåddes av beskedet for tankarna såklart mot den potentiella ersättaren. Efter denna höstens kräftgång (för ett lag av deras kaliber) var min gissning att man skulle gå efter något stort. En tränare som både var ett stort namn, och med en rejäl meritlista. För man behöver ju någon som garanterat får den röda djävulen att vakna och stiga till de nivåer där den hör hemma.

Men så, från ingenstans, står det klart att norrmannen Ole Gunnar Solskjaer tar över huvudtränaransvaret under resten av säsongen. Den gamle anfallaren har ju som de flesta vet spelat i klubben, och startade sin tränarkarriär i klubbens reservlag. Så kopplingen mellan honom och Manchester-klubben är väldigt tydlig. Men förutom ett fint jobb i norska klubben Molde har han bara basat över Cardiff en period under 2014. Inte den mest lyckade sejouren ska väl tilläggas.

Så när han nu tar över, om än tillfälligt, en av världens allra största klubbar så är åtminstone jag en aning orolig. Visst önskar man att en omtyckt karaktär som är en sådan kultfigur i klubben också ska lyckas ta dem ur den sportsliga grop de ramlat i. Men har Solskjaer den förmågan?

Klubben har tydligt sagt att man fortsätter att leta efter den tränare som ska vara den som tar över mer långsiktigt. Men visst hade man mått bra av att påbörja en ny långsiktig plan med en fast tränare redan nu, och inte om ett halvår?

Nåväl. Hur mycket jag själv än håller på Arsenal, så är Manchester United en klubb som ska vara i toppen och aspirera på de stora titlarna varje säsong. Lyckas Ole Gunnar ta dem ett steg i rätt riktning mot det, så är det bara att applådera norrmannen. Han har ett stort jobb framför sig.

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln