Magiskt Malmö!


Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. 

Det gick! Det var tight, jämnt och ovisst – precis som det den här gruppen har sett ut sedan starten. Men när det väl skulle avgöras så gick det vägen för Malmö FF. När en dubbelchans tidigt i matchen för Besiktas resulterade i att både stolpe och ribba räddade MFF trodde man kanske att turen fanns på svenskarnas sida. Men vinsten mot det turkiska storlaget hade ingenting med tur att göra. En magisk insats såväl kollektivt som individuellt gör att vi har ett allsvenskt lag i Europa Leagues slutspel även den här säsongen.  
 

Etiketter: robin gustavsson

Det så synkade anfallsparet Rosenberg/Antonsson såg med ett snabbt samarbete tidigt i den andra halvleken till att skåningarna tog ledningen framför en fram till dess högljudd hemmapublik. Men turkarna på läktaren satte sången i halsen och när Ricardo Quaresma en dryg kvart senare satte dobbarna i Franz Brorssons smalben fanns det ingenting som kunde stoppa MFF.

Det var en oerhört ful smäll som portugisen delade ut, där frustrationen kändes påtaglig. Det gjorde ont bara att titta på smällen, och det känns skönt att Brorsson tog sig upp helskinnad.

En spelare som måste framhävas från torsdagskvällen i Istanbul är Fouad Bachirou. Den lille innermittfältaren satte inte en fot fel under hela matchen. Det fanns flera spelare att plocka fram som någon sorts matcherns lirare. Lewicki, Nielsen, Vindheim och Rosenberg gör det alla oerhört bra. Även danske Christiansen som hoppar in i slutet och spelar smart, och vänder ut-och-in på flera Besiktasspelare ska nämnas. Men Bachirou var något alldeles speciellt i den här matchen. Det var denna typ av insatser som man köpte, när han plockades in från Östersund för ett år sedan.

Just Östersund var det ju som gjorde samma resa förra året, genom att gå vidare från gruppspelet och ta en slutspelsmatch. Då stod Arsenal som nästa motståndare, något som hade varit svårt nog för de flesta lag.

Arsenal finns med även i år som tänkbar motståndare för det svenska laget. Men även andra klubbar som Chelsea, Napoli, Inter och Sevilla. Det finns såklart inga dåliga lag kvar i det här skedet av turneringen, men ska Malmö ha någon som helst chans bör man väl snarare hoppas på Dynamo Kiev eller Zagreb snarare än Napoli och Chelsea.

Vilket lag det än blir kommer betongen att gunga och sångerna höras genom hela Malmö i ytterligare en Europa-omgång. Det känns oerhört positivt.

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln