Vad händer med Ramsey?


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

Aaron Ramseys vara eller icke vara i Arsenal har blivit en riktig karusell. Snart öppnar januarifönstret och det ska bli intressant att se vad som händer med walesaren vars kontrakt alltså går ut till sommaren - och om man ska tro alla rykten så tyder det mesta på att det inte blir någon förlängning.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Hela Aaron Ramsey-situationen är rätt långdragen och inte den muntraste av läsningar, men det är omtalat bland Arsenal-supportrar och konstigt vore det väl annars.

För er som inte har stenkoll så har Ramsey och Arsenal helt enkelt inte kommit överens om ett nytt kontrakt. Enligt trovärdiga uppgifter var Arsenal och Ramsey överens under hösten men att Arsenal sedan drog tillbaka sitt förslag. Sedan dess har allt pekat åt att Aaron Ramsey, som fyller 28 år på annandag jul, lämnar klubben. En gigant som Bayern München har nämnts som en trolig destination härnäst.

Aaron Ramsey är den spelare i dagens Arsenal som har varit i klubben längst. Det överraskar nog en del personer, men för drygt tio år sedan slogs Manchester United och Arsenal om Cardiff-produkten. Mycket har hänt sedan dess. Många minns säkert det otäcka benbrottet mot Stoke i februari 2010, att han efter en lång rehabilitering kom tillbaka och säsongen 13/14 där han fick sitt stora genombrott.

Äntligen, tänkte nog många gooners eftersom Ramsey under flera år varit en av de spelare som delat fansens åsikter mest. Wenger fortsatte dock att spela honom och när genombrottet kom så gick han från ifrågasatt till en av lagets nyckelspelare och mest omtyckta spelare.

I fotboll kan det dock vända snabbt och faktum är att Aaron Ramsey inte har varit nära sin otroliga säsong 2013/14, vilket vittnar om att det var en överprestation. Under hela sin karriär har Ramsey blandat och gett, när han är bra så är han en stor tillgång för Arsenal med sina löpningar in i motståndarens straffområde, men när han är dålig så är han riktigt usel. Det är tekniskt sett en spelare som inte håller på den högsta nivån, men det har Wenger förbisett eftersom han bidragit med annat som Arsenal stundtals har saknat.

Nu är läget annorlunda. Unai Emery förespråkar en annan typ av fotboll. Av hans laguttagningar att döma är Ramsey inte någon startspelare. Emery kommer inte ha några problem att ersätta Ramsey om han flyttar. När Arsenal var inne i sin långa segersvit så startade Ramsey inte en match i Premier League. När uppgifterna om att kontaktförhandlingarna lades på is blev kända verkade inte särskilt många bry sig, just eftersom Arsenal såg ut att klara sig alldeles lysande utan walesaren. När Ramsey spelade från start i Europa League såg han så där blek och otajmad ut som bara han kan.

Men sen hände något. Vadå? Jo, i derbyt mot Tottenham byttes han in i halvtid vid underläge 1-2. Han svarade för två assist och visade exakt det som Arsenal kan komma att sakna. Efter den matchen blev det plötsligt väldigt viktigt för Arsenal-supportrar att Ramsey skriver på nytt kontrakt. Det vänder snabbt i fotboll.

Ramsey kommer troligtvis att lämna gratis i sommar, eller redan i januari. Jag tycker att det känns tråkigt, men ska Arsenal ta nästa kliv som Emery verkar vilja göra, så är inte Ramsey tillräckligt bra för att starta, enligt mig. Han är för offensiv för att spela central innermittfältare och saknar spetsegenskaper för att spela som tia eller som yttermittfältare.

Även om det är tråkigt att ännu en från den brittiska stommen lämnar, så tror jag inte att Arsenal kommer att sakna Aaron Ramsey speciellt mycket. Jag är mest sur över hur Arsenal har behandlat hela den här situationen. De borde ha sålt honom redan i somras och fått pengar. Jag trodde att de hade lärt sig av Alexis Sanchez-försäljningen.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln