Vilka klarar decemberschemat bäst?


Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. 

 

På nyårsdagen inleds den 21 omgången av Premier League. I tisdags och onsdags var det omgång 15 som gick av stapeln. Det betyder alltså att vi ska hinna med sex ytterligare omgångar fram till dess att 2018 blir 2019. Lägg där till att det är europaspel nästa vecka, samt ligacup-kvartsfinaler veckan därpå. Man kan lugnt säga att den kommande månaden blir hektisk för flera av lagen.
 

Etiketter: robin gustavsson

Lagens trupper kommer att testas rejält, och de som lyckas hålla sina spelare fräscha har mycket vunnet under och efter denna period. Med detta täta spelprogram kommer man dock inte att undkomma att spelare drar på sig lite känningar och skador. Vi fick se prov på detta redan i veckoomgången som var, där spelare som Liverpools Joe Gomez, Arsenalduon Rob Holding och Aaron Ramsey samt West Ham-forwarden Marko Arnautovic fick kliva av med både lättare och mer allvarliga skador.

Det kan tyckas onödigt, och kanske rent av oansvarigt, att trycka in alla dessa matcher under denna korta period. Risken att slita ut spelarna är stor, och låter man dom viktiga kuggarna vila för mycket så kanske man tappar några extra poäng. Poäng som kan vara oerhört viktiga i jakten på Champions League-platser, att hamna före sin stora rival eller att hålla sig kvar i ligan.

Men visst gillar vi att december och julperioden innehåller alla dessa matcher. Den vecka som man normalt sett behöver vänta på att se sitt favoritlag, blir nu bara ett par dagar. När vintermörkret nu ständigt finns där och påminner oss i vardagen blir matcherna ett extra ljus som kan lysa upp ens tillvaro. Här pratar jag åtminstone för egen del.

Vi håller tummarna att vi klarar oss utan allt för många skador, och att stjärnorna på planen snarare än påtvingat reservbetonade startelvor får avgöra åt vilket håll poängen hamnar. Men hur som helst är det en väldigt viktig period som nu är igång. Har något lag en dålig period och hamnar för mycket efter sina konkurrenter nu, ja då kan det vara svårt att komma tillbaka senare under säsongen.

Ha en trevlig helg!
/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln