Tungt poängtapp för Malmö


Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. 

Malmö FF hade möjlighet att ge sig själva ett väldigt gynnsamt läge i sin Europa League-grupp under torsdagskvällen. Men ett hårt arbetande Sarpsborg parkerade spelarbussen på egen planhalva, stack upp vid enstaka anfallstillfällen, och snodde med sig en poäng hem till Norge.
 

Etiketter: robin gustavsson

Det var på förhand i matcherna mot norska Sarpsborg 08 som MFF skulle ha störst chans att plocka poäng i sin något luriga Europa League-grupp. Belgiska Genk och turkiska Besiktas sågs som betydligt svårare nötter att knäcka än norrmännen.

Men vad man hoppades skulle kunna bli sex poäng har nu efter dubbelmötet mot norrmännen bara blivit två. Ett kryss på bortaplan kan väl gå an. Men på hemmaplan, uppbackade av ett som vanligt imponerande publikstöd, borde de himmelsblå ha tagit hand om alla de tre poängen.

Bollövertaget var stort, och man flyttade stundtals bollen fint i försök att lirka upp ett lågt sittande Sarpsborgslag. Men väl framme i offensivt straffområde var det som att ingenting riktigt gick Malmös väg. Skott blockerades, den sista passningen var slarvigt slagen, och man hade stundtals svårt i beslutsfattandet.

Malmöspelarna såg inte riktigt att vara i synk med varandra offensivt, och gräsmattan verkade inte göra jobbet lättare. Det är ju sedan gammalt att ett dåligt underlag hämmar det lag som vill vara spelförande.

Väl utfört arbete får man väl dock säga till Sarpsborg, som spelade efter sina resurser. De gjorde precis vad man kom dit för att göra, och är säkerligen mycket nöjda med sin poäng. Trots att man tagit ledningen i matchen i den andra halvleken.

Positivt för Malmö är att anfallarna fortsätter att producera mål framåt. Denna gång genom Marcus Antonsson, som påpassligt petade in bollen mellan två Sarpsborgsförsvarare. Det blir viktigt inför de sista gruppspelsmatcherna att ha forwards som sätter sina lägen, om det ska bli ytterligare europaspel på andra sidan årsskiftet.

Efter helgens avslutande omgång i allsvenskan, där MFF får besök av Elfsborg, väntar ett landslagsuppehåll innan gruppspelet återupptas. Huruvida de påverkas av att den allsvenska serien nu tar slut, när de andra lagens ligor är i full gång, får vi se. Jag håller tummarna att man konserverar höstformen ordentligt och ger belgarna en rejäl fight, så att det lever i högsta grad till sista omgången nere i Turkiet.

För visst vore det trevligt att njuta av svenskt deltagande i europaspelet även när vi går in i 2019.

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln