Der Klassiker - tronskifte på gång?


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

På lördag riktas blickarna till Tyskland och Signal Iduna Park. Der Klassiker-mötena mellan Borussia Dortmund och Bayern München är alltid sevärda och intressanta, men mötet på lördag är speciellt på många sätt.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Sex säsonger i rad har Bayern München vunnit Bundesliga, oftast har man avgjort ligan redan i februari/mars.

Den här säsongen är annorlunda. Bayern München har haft en tuff säsongsinledning. Den nye tränaren från Eintracht Frankfurt, Niko Kovac, är ifrågasatt och under hård press inför resan till Dortmund på lördag.

Borussia Dortmund däremot har haft en strålande säsong och toppar Bundesliga med fyra poäng ner till Mönchengladbach och Bayern München. Lucien Favre, ny tränare från Nice, har gjort ett kanonjobb och med hela 30 gjorde mål på 10 matcher, är Dortmunds offensiv i gammalt gott slag. Att jämföra med Bayern München som endast har mäktat med 18 mål.

Det går lite rykten om att några av nyckelspelarna i Bayern München ska ha tröttnat på Niko Kovac, och att han vid förlust i Der Klassiker, kan ha coachat sin sista match. För även om det är långt kvar av säsongen så är inte Bayern München en klubb som tänker långsiktigt. Och som Dortmund spelar den här säsongen kan jag förstå om Bayern-ledningen börjar blicka åt andra håll.

Jag som neutral njuter av att Bundesliga, åtminstone så här långt, inte bara handlar om ett lag i toppen.

Går Dortmund vinnande ur striden tror jag att Niko Kovac får svårt att behålla jobbet - men skulle Bayern gå och vinna så kan det mycket väl bli starten på ett segertåg och en vändning på hela säsongen. Jag tror att båda lagen är ganska tillfreds med ett oavgjort resultat, men i den formen som Borussia Dortmund är i nu så både tror och hoppas jag att man går för seger framför sina galna hemmasupportrar.

Oavsett resultat är jag övertygad om att båda lagen kommer bjuda på underhållning. Jag kommer att sitta bänkad framför Tv-soffan. Det borde alla som gillar en offensiv och fartfylld fotboll göra.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln