Plågsamt att se, Manchester United


Av - Fredrik Finnebråth
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

Insatsen i Champions League mot Valencia var bara ytterligare ett bevis på hur dåligt Manchester United mår och hur lågt de har sjunkit.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

En poäng hemma mot Valencia är inget katastrofalt resultat, men spelet som Man Utd visade upp var desto sämre och gav knappast några av de indikationer som supportrarna hade hoppats på. Eller vill ens supportrarna att det ska gå bra? Som det känns nu går såväl spelare som supportrar och väntar på att Mourinho ska få sparken. Spelarna försöker ju knappt.

En av världens största klubbar i världens största klubblagsturnering, hemma på mäktiga Old Trafford - det brukar innebära en häftig atmosfär och oftast en seger för Manchester United. Vad hände? Mourinho hände.

Är det så enkelt att skylla allt på tränaren? I det här fallet så tycker jag att det är det. Med sitt destruktiva sätt att tänka fotboll har Mourinho kört fast - och han är så envis att han vägrar erkänna det.

Mourinho har vunnit det mesta som går att vinna som klubblagstränare. Men nu har han levt på gamla meriter länge och jag tror att han, när han får sparken från Manchester Unlted, gjort sitt på den stora scenen.

Tidigare har det gått att blunda för Mourinhos arrogans i hanterandet av media och andra korkade uttalanden till tränarkollegor med mera. Nu, när han är satt under hård press, blir det mest löjligt när han återigen ska göra sig och sitt lag till offer. Eller ännu värre, när han sågar sina egna spelare i media. Det är aldrig hans fel.

Pogba, Alexis, Lukaku, Rashford och Martial. Det är fem spelare som borde kunna ha roligt på planen mot vilket motstånd som helst. På pappret tycker jag att det är ett starkt lag, framförallt i offensiven. Ändå har man så förtvivlat svårt att göra mål. Det går så otroligt långsamt att det inte blir några målchanser överhuvudtaget, utan det slutar med att man lyfter inlägg mot Fellaini i stället.

Det är inte värdigt Manchester United att prestera så här. En ny tränare måste in för att utnyttja den fina offensiv som just nu finns gömd bakom ögonen på Mourinho. Om Mourinho sitter kvar på posten ett tag till så är det nog bara att säga hejdå till Pogba - och det vore ett tydligt statement om vart Manchester United kan vara på väg. 

Kosta vad det kosta vill, Mourinho måste bort.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln