Välkommen tillbaka, Nilla Fischer


Av - Jimmy Åkesson -
Norrköpingsson som uppskattar kombinationen skrivande, fotboll och kaffe. Coachar damfotboll, håller igång i division 6 och jobbar med kommunikation. Är svag för yttersidor, glidtacklingar och har alltid haft Sami Hyypiä som idol.

Laget på Östgötaslätten har ”damfotboll i världsklass” som slogan. Med åttondelsfinalen i Champions League mot PSG och Kosovare Asllani som affischnamn har de åtminstone försökt att anamma epitetet. Med Nilla Fischer tillbaka i stan nästa sommar är Linköpings FC definitivt en kandidat att lyfta Kronprinsessans Victorias pokal 2019 och utmana de största igen.
 

Etiketter: jimmy åkesson

Att Damallsvenskan lockar hem en världsstjärna är imponerande i ett Fotbollseuropa där storklubbarna satsar allt hårdare på sina damverksamheter. VfL Wolfsburg är en av de där med titlar i såväl Champions League som Frauen-Bundesliga och DFB Pokal.
 
Det är helt klart en satsning från Linköping som själva säger att 2018 år säsong är en parentes. Kaxigt och vågat – de trefaldiga svenska mästarinnorna är ett lag för toppen och efter de senaste tränardebaclen behövs stabilitet. Med Nilla Fischer får de, precis som med andra stora profiler, mer än bara en av världens bästa mittbackar med 170 landskamper på CVt.
 
”Jag ser fram emot samarbetet med Olof Unogård som har ett öppet feministiskt synsätt”. Det var i Linköping hon träffade sin blivande fru och trots att hon bara spelade ett par säsonger så är det hennes hem. 34 år är ingen ålder för en mittback som spelade Champions League-final så sent som i våras och även om det är en spelare som ser slutet på sin karriär så är det en prestigevärvning både för Linköping och Damallsvenskan. Hon blir ytterligare en i raden som väljer Sverige och ju fler bra spelare som vänder hemåt desto större chans är det att andra följer efter. Vi ska inte lura oss själva och tro att en spelare ökar exponeringen för en hel serie eller att spelare kommer att sluta söka sig utomlands – det är ett styrkebesked hur som helst.
 
Linköping kommer inte att vinna något SM-guld i år och det är en missräkning. Europaäventyret kan ta slut redan innan oktober är över det behövs någonting att se fram emot, något att tro på. Att periodisera känslorna om en mellansäsong och låta de explodera när snödropparna ruskas av framåt vårkanten. Linköping kommer vara ett Linköping utan Nilla Fischer hela våren, men bara hennes annalkande ankomst kan vara tillräckligt för att sätta en extra touch självförtroende. Hon kommer hem för att vinna titlar och då måste Olof Unogård gjort arbetet fram till sommaren.
 
Med familjen på hemmaplan och en Nilla Fischer som bär på ovärderlig rutin från stora matcher kommer Linköpings FC att vara favoriter nästa säsong. En oväntad värvningsbomb som briserade och spred ett spännande skimmer över framtiden – trots att säsongen inte ens är över.
 
/ Jimmy Åkesson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln