Det våras för VM – del 2


Av - Tomas Hermansson -
Fotbollsspelande student från Stockholmsområdet som spelar för Aspudden/Tellus i division 2. En allätande fotbollstittare där det mesta slinker ner. Refererar barndomsminnen till mästerskapsår samt älskar brunkare och fula mål.
 

Det är dags att fortsätta genomgången av VM-grupperna som jag påbörjade för en vecka sedan. Nu med de kvarvarande grupperna E-H.
 

Etiketter: tomas hermansson

Grupp E – Brasilien, Costa Rica, Schweiz, Serbien
Brasilien självklara favoriter. Slipper denna gång all den press som vilade på laget, och som till slut blev för stor, vid hemma-VM för fyra år sedan. Vid brasiliansk gruppseger ligger troligtvis deras väg fram till semifinalen relativt öppen. Bakom brassarna, där jag tycker det känns väldigt öppet, finns stabila Schweiz som, fram till sista matchen, gick obesegrade genom sin kvalgrupp. Vi har även förra VM:s succélag Costa Rica som väl ändå inte ska kunna upprepa prestationen från 2014? Sista laget i gruppen, Serbien, har som alltid ett lag fyllt av intressanta spelare från bra klubbar ute i Europa som blir roligt att följa. Vem ser inte fram emot att se en spelare som Sergej Milinkovic-Savic möta brassarna?
 
Mitt tips: Brasilien och Serbien vidare
 
Grupp F – Sverige, Tyskland, Mexiko, Sydkorea
Den grupp som ska bemästras för att vi, här hemma i Sverige, ska få en rolig sommar. Tyskland är naturligtvis jättefavoriter. Dock vann de Confederations Cup förra sommaren vilket historiskt sett visat sig vara hämmande i nästkommande års riktiga VM-turnering. Spelare för spelare är däremot tyskarna överlägsna i denna grupp. Andraplatsen tror jag kommer bli en kamp mellan Sverige och Mexiko. I Mexiko finns några riktigt fina spelarprofiler. Bland andra hittar vi den gamle Barcelonaspelaren Rafael Marquez som, med anklagelser om kopplingar till en knarkkartell hängande över sig, gör sitt femte VM. Längst bak i de mexikanska leden återfinns en av Brasilien-VM:s alla målvaktsfavoriter Guillermo Ochoa. Sydkorea, med Tottenhams Hueng-Min Son i spetsen, får ta hand om fjärdeplatsen.
 
Mitt tips: Tyskland och Sverige (vad annars?) vidare
 
Grupp G – England, Belgien, Tunisien, Panama
Spökmålskvalificerade Panama gör sitt första VM, och det är alltid kul med nya nationer, men utan nya spökmål blir det inget avancemang. England har ett bra lag och kan Harry Kane visa ligatakter kan det bära till åtminstone kvartsfinal. Dock trist att en spelare som Jack Wilshere inte blev uttagen. Belgien å andra sidan blir en av turneringens största besvikelser. Man har i flera år gått och väntat på att belgarna ska få ihop laget men det verkar aldrig hända. Inte blir det bättre av att Radja Naingolan petades ur truppen. Räddas i gruppspelet av Tunisiens och Panamas svaghet men får respass direkt i åttondelen.
 
Mitt tips: England och Belgien vidare
 
Grupp H – Polen, Senegal, Colombia, Japan
I sista gruppen hittar vi turneringens afrikanska ljusglimt, Senegal. Som om det vore 2002, och El-Hadji Diouf stod i zenit, kommer Sadio Mané anföra sina landsmän mot avancemang från gruppen och kanske längre än så. Polen har en riktigt stark generation som kan ta de långt. Vanligtvis stabila Colombia slarvar bort sig i mötet med Senegal och James Rodriguez lyckas inte matcha den form han hade för fyra år sedan. Bakom dessa tre kämpar japanerna med näbbar och klor för varenda poäng de kan komma över.
 
Mitt tips: Polen och Senegal vidare
 
/Tomas Hermansson

Kommentera gärna:

Aktuellt just nu

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln