Vår, Hemmapremiär och uppvisning


Av - Joakim Forsell -
Malmöbo med en dröm om att kunna leva på fotbolls-journalistik. Självutnämnd expert på danska Superligan med ett hjärta som brinner för att fotbollen, och världen, borde bli mer jämlik och snäll.

Efter en söndag som bjudit på klarblå himmel och vårvärme tittar jag ut genom fönstret med ett leende. Om mindre än ett dygn är det dags för mesta mästarna att spela allsvensk hemmapremiär.
 

Etiketter: joakim forsell

Solen ska enligt rapporter fortsätta lysa stark över Malmö på måndagen. Stadion är utsåld och hela staden tycks längta efter avspark. Det planteras himmelsblå blommor, halsdukarna som tidigare suttit tätt mot halsen hänger nu löst över axlarna och Rosenbergs armbågar diskuteras och sjungs om i matbutikernas köer.
 
Det är intressant hur fotbollen kan påverka ett helt samhälle, en hel stad.
 
Jag har aldrig upplevt det på samma sätt som här.
 
Barer och restauranger flaggar med himmelsblå fanor redan från morgonkvisten en matchdag. Den vackra promenaden genom Pildammsparken mot Stadion kantas av förväntansfulla supportrar timmarna innan matchstart. Och på Södra Förstadsgatan har unga som gamla meckat flaggor i flera veckor. Precis som vanligt inför en allsvensk premiär.
 
När den förväntade toppkonkurrenten AIK dessutom står på andra sidan kan det inte bli annat än fest. Redan under helgen har det cirkulerat mängder med svarta AIK-tröjor vid Triangeln, längs strandkanten vid Ribersborg och vid öltapparna på Lilla Torg. Jag är kanske partisk men finns det en bättre tidig allsvensk bortamatch än den i ett soligt, fotbollstokigt och vårigt Malmö?
 
Jag förstår att alla inte har möjligheten att komma ner ett par dagar tidigare, men kan du göra det finns det så mycket att njuta av innan avspark. Speciellt en helg som denna.
 
Lagen har än så länge bara avklarat premiärmatcherna. Seger för båda och en förväntad fin start. Malmö FF åkte till Borås, borde besegrat Elfsborg med mer än 2-1 men fick till slut vara nöjda med tre pong. AIK gjorde vad man skulle mot nykomlingen Dalkurd hemma på Friends.
 
Med hjälp av ett kokande stadion är Malmö FF favoriter. Att AIK inte vunnit i Malmö sedan Öresundsbron byggdes talar inte heller till Gnagets fördel. Men ju längre tid det går ju närmre kommer man en seger, som någon säkert någon gång sagt.
 
Hur matchen faktiskt slutar har jag givetvis ingen aning om. Och eftersom jag inte supportar något av lagen önskar jag mig bara en uppvisning. En uppvisning i det bästa Allsvenskan har att erbjuda. Den bästa offensiven, den bästa defensiven. De bästa spelarna och de bästa supportrarna. Jag förväntar mig en fest. En fest i vårvärme och solnedgång det ska pratas om under lång tid framöver.
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln