United borde veta bättre


Av -Tomas Hemansson -
Fotbollsspelande student från Stockholmsområdet som spelar för Aspudden/Tellus i division 2. En allätande fotbollstittare där det mesta slinker ner. Refererar barndomsminnen till mästerskapsår samt älskar brunkare och fula mål.

Transferfönstrets överlägset hetaste följetong är när detta skrivs bara formaliteter från att få sitt slut. Alexis Sanchez blir vilken minut som helst klar för Manchester United. Genom ett rakt byte, där armeniern Henrikh Mkhitaryan går motsatt håll, dessutom inga pengar emellan, lyckas United knyta honom till sig från Arsenal. En superaffär för United kan tyckas, dock har jag mina tvivel på att dagens United kommer kunna nyttja Sanchez kvaliteter fullt ut.  
 

Etiketter: tomas hermansson

Det är inte på något sätt Alexis Sanchez fotbollsmässiga förmåga som får mig att tvivla, tvärtom anser jag att han tillhör det absoluta toppskiktet av fotbollsspelare. Det som väcker mina tvivel är mannen uppe på kommandobryggan, José Mourinho.
 
Manchester United är inte vad de en gång var. Klubben söker fortfarande efter sin borttappade id-bricka som, efter den dag Alex Ferguson lämnade sin post, varit spårlöst försvunnen. Naturligtvis var en svacka efter att Ferguson lämnade mer eller mindre väntad men nu har det snart gått fem år sedan dess. Min åsikt är att ”The Red Devils” framtid inte borde ligga i händerna på Mourinho, åtminstone inte om man vill tillbaka dit man tidigare var.
 
Varför jag blandar in Sanchez i detta är för att jag inte tror att Mourinho är rätt tränare för honom. Jag tror att en flytt till andra delen av Manchester hade varit mycket bättre för Sanchez samtidigt som chansen till titlar varit avsevärt högre. Manchester United kommer nämligen inte vinna några titlar, inte så länge Mourinho basar över de spelare som idag återfinns i klubben.
 
I dagens United är min åsikt att flera av spelarna känner sig tjudrade och kvävda av Mourinhos sätt att spela fotboll. Rashford, Martial och framförallt Pogba är några av de spelare jag tänker på. Vart har Martials bländande spel från sista året med Louis van Gaal tagit vägen? Eller Rashfords vår under samma period? Och visst, Pogba har hyfsade siffror att visa upp i år men alla som har följt honom vet att de siffrorna skulle kunna vara så mycket bättre. Nu är jag rädd att Alexis Sanchez går samma öde till mötes.
 
Det är inte en slump att Mourinhos största tränartriumfer, CL-titlar med Porto respektive Inter, kommit när han har kunnat spela som underdog. Hans sätt att spela är för destruktivt för att lyckas med de allra största klubbarna och därtill verkar han heller inte vilja utvecklas i någon större utsträckning. Ändå ryktas det om att hans kontrakt ska förlängas. Märkligt. Klubben borde veta bättre. United behöver en tränare som kan få ut den enorma offensiva potential som finns i truppen.  
 
Vill United nå fornstor nivå tror jag det är bäst att man går skilda vägar med Mourinho efter säsongens slut. Jag tror det är bäst för alla parter, Manchester United, José Mourinho samt för Alexis Sanchez och hans nya lagkamrater.
 
/Tomas Hermansson  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln